Aanpak van provincie voor gevolgen coronacrisis

Geschreven door op 4 april 2020

De provincie Utrecht werkt aan maatregelen om de gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Daarvoor is een taskforce opgesteld die met andere overheden en instanties onderzoekt welke bijdrage, aanvullend aan landelijke maatregelen, kan worden geleverd. Het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft Provinciale Staten geïnformeerd over de wijze waarop dit zal worden vormgegeven.

De provincie heeft als werkgever, als opdrachtgever en als middenbestuur met verbindende taken, mogelijkheden om te anticiperen op de coronacrisis. Op al deze vlakken gaat de organisatie aan de slag met het verkennen en waar gewenst uitwerken van concrete maatregelen die de provincie Utrecht kan treffen in aanvulling op de inzet van het Kabinet en die van de Utrechtse gemeenten.

Gedeputeerde Robert Strijk is verantwoordelijk voor de hiervoor opgerichte taskforce: “De impact van het coronavirus op de samenleving is enorm groot: fysiek en sociaal maar ook economisch. Koepels van economische sectoren, onderaannemers en leveranciers doen een indringend beroep op overheden om hen te steunen, ook op ons.”


Current track

Title

Artist

Background