Actie Knuffelweide

Schoolbezoek

Regio90 ging samen met De Knuffelweide op schoolbezoek bij De Regenboog en de Wilhelminaschool in Amerongen om de actie Amerongen komt in Actie kracht bij te zetten.

Bekijk ook:

https://regio90.nl/amerongen-in-actie/

Amerongen in Actie

Regio90 en De Knuffelweide Amerongen slaan hun armen in één en hebben een actie gestart om de Knuffelweide te helpen.

 …

Sinds 2014 is de Knuffelweide dè kinderboerderij van Amerongen. Dagelijks verzorgt een superteam van ca. 25 vrijwilligers een gezellige gemeenschap van Gottinger minivarkentjes, kalkoenen, verschillende soorten kippen, siervogels, konijnen, cavia’s, dwerggeitjes, bokjes en Shetlanders.

Initiatiefnemer Anja Brouwer heeft het met haar team goed voor elkaar. Jaarlijks weten zo’n 10.000 bezoekers de gezellige kinderboerderij te vinden. Een vrolijke plek, of: “Leuk en leerzaam”, zoals de slogan van de Knuffelweide luidt.

Geldnood

Toch schuilen er achter deze mooie onderneming ook zorgen. Omdat de Gemeente Utrechtse Heuvelrug officieel slechts één kinderboerderij in de gemeente aanwijst, die in Driebergen, ontvangt de Knuffelweide geen subsidie van de gemeente. De exploitatie draait dan ook geheel op donateurs (“vrienden”) en sponsors.

Sinds een tijdje zitten de vrijwilligers van de kinderboerderij met een steeds dringender wordend probleem.…

Om de Knuffelweide open te houden is er altijd geld nodig. De dieren hebben natuurlijk verzorging nodig zoals eten en drinken. Ook heeft de Knuffelweide zelf onderhoud nodig.

Kom in actie!

Daarom vragen wij jou om hulp! Misschien kun je zelf of samen met een vriend(je) of vriendin(netje) een manier bedenken om geld in te zamelen voor de Knuffelweide. Maak iedereen enthousiast en samen zorgen wij ervoor dat de Knuffelweide nog lang kan bestaan.

Wat kun je doen?

Het is niet de bedoeling dat je bij mensen gaat aanbellen om geld te vragen, maar dat je creatief te werk gaat om geld te verdienen. Zo zijn er een aantal andere manieren waarop je geld kunt verdienen voor de Knuffelweide: je kunt bijvoorbeeld voor geld de hond uitlaten, de tuin harken, de kerstboom optuigen, na Kerst de kerstbomen ophalen en verzamelen, statiegeldflessen verzamelen, boodschappen doen voor iemand, de auto wassen, of je kunt dingen te koop aanbieden, zoals speelgoed dat je niet meer gebruikt.…


Current track

Title

Artist

Background