Atelierweekend op de Heuvelrug

Geschreven door op 14 november 2018

Komend weekend is het landelijk Atelierweekend. Drie kunstenaars, Jom Erlings, Marjon van Kan en Leo Dekker, uit Utrechtse Heuvelrug zijn op zaterdag 17 en zondag 18 november in hun ateliers aan het werk. Je maakt kennis met hun creativiteit en de technieken die ze gebruiken.

De ateliers zijn open tussen 12.00 en 17.00 uur. Het atelierweekend is de afsluiting van de landelijke kunstweek.

Blauwe stip

„In mijn atelier Blue Nose Atelier in Maarn werk ik regelmatig met groepen die schilderen en monoprints maken”, zegt Jom Erlings. „Ik ontvang graag collega kunstenaars. Dat zijn gezellige bijeenkomsten. En ik doe elk jaar mee aan de lokale kunstroute”. Jom heeft tijdens het atelierweekend mooie aanbiedingen van haar foto’s, grafiek en schilderijen voor kleine prijzen. „Een goed moment om alvast sinterklaas- en kerstinkopen te doen. Maar alleen komen kijken mag natuurlijk ook”.

Tien procent van de verkoopopbrengst gaat naar Peduli Anak op het door aardbevingen geteisterde Lombok. Blue Nose Atelier vind je op de Planetenbaan 32 in Maarn en is te herkennen aan de witte vlag met de blauwe stip. Meer informatie hierover vindt je op jomsprints.nl.

Experimentele technieken

Leo Dekker opent zijn atelier in Driebergen voor bezoekers alleen op zaterdag 17 november. „Ik ben gespecialiseerd in onconventionele technieken”, zegt Leo, „zoals bitumen, hars, tegellijm, fire-painting, pouring medium en patineren op plat vlak. Op zaterdag laat ik zien wat de technieken inhouden en zie je de resultaten”.

In het winterseizoen start de cursus Experimentele Technieken. „Als je je wilt inschrijven wees er snel bij, er is beperkt plaats”, zegt Leo, „dus kom kijken en geef je op.” Je vindt Leo in zijn atelier aan de Engweg 24G in Driebergen. Meer informatie op leodekker.com

Grafische achtergrond

In Doorn demonstreert Marjon van Kan in haar Atelier voor Beeldende Vorming hoe je een etsplaat bewerkt en kan afdrukken. Marjon volgde een opleiding grafische vormgeving aan de KABK in Den Haag. „Werken in je eigen atelier is leuk, maar het is goed om ook naar buiten te treden of mensen in je atelier uit te nodigen. Om te laten zien wat het kunstenaarschap inhoudt en wat kunst kan betekenen,” zegt Marjon. In haar atelier zie je droge naaldetsen, acrylschilderijen en collages in boeiende vormen en kleuren. Haar werk laat zich typeren door mooi kleurgebruik en strakke composities. „Ik werk graag met thema’s. Ik heb een serie schilderijen en etsen gemaakt met het circus als onderwerp”. Aan de eenvoudige, gestileerde figuren herken je haar grafische achtergrond.

Het is mogelijk om tegen een redelijke prijs zelf kunst bij haar aan te schaffen. Het atelier vind je aan de Van Bennekomweg 26 in Doorn. Meer informatie op marjonvankan.nl


Current track

Title

Artist

Background