Basisschool De Horn fietst van Amsterdam naar Tiel

Geschreven door op 20 juni 2020

Een groep leerlingen van basisschool De Horn fietste de afgelopen week van Amsterdam naar Tiel. Langs het Amsterdam Rijnkanaal, de waterweg die dit najaar centraal stond in het lesprogramma.

‘Leren in de praktijk werkt het beste’, weet directeur Jan Heijman. Wist u waarom het kanaal gegraven werd? En wat is het doel van de Plofsluis in Nieuwegein in het kader van de Hollandse Waterlinie? De leerlingen van groep 7 en 8 die de fietsuitdaging aangingen weten er inmiddels alles van. Ook dat het tracé ooit werd gekozen door Anton Mussert, bekend als de voorman van de NSB.

Donderdag 18 juni fietsten de leerlingen van Amsterdam naar Wijk. Een tocht van 75 kilometer, met een lunchstop bij de Utrechtse kunstenaar Ruud Kuijer. Het was geen gemakkelijke tocht voor de groep. Wind en regen trotserend haalden de kids de finish in onze vestingstad.

Vrijdag was het vervolg. Van Wijk bij Duurstede naar Tiel, waar het Amsterdam Rijnkanaal uitmondt in de Waal. De directeur van de Wijkse basisschool: ‘De kinderen zullen de tocht langs het kanaal hun hele leven niet meer vergeten. Ze hebben niet uit een ‘boekje’ geleerd, maar in de praktijk. Dat vergeet je niet meer.’


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background