‘Bejaarde’ HDS vitaler dan ooit

Geschreven door op 17 juli 2020

Voetbalvereniging HDS bestaat dit jaar 90 jaar. Vanwege de coronasituatie krijgt de verjaring minder aandacht dan gewenst.

Uit de fusie van de korfbalverenigingen TOG in Leersum en AKC in Amerongen ontstond in 1930 korfbalvereniging Hoger Door Samenwerking, afgekort tot HDS. De korfbalclub breidde zich vervolgens uit met een gymnastiekafdeling, een voetbalafdeling, een toneelafdeling en een muziekgroep, genaamd de ‘HDS Melodianten’. Na de oorlog bleven alleen voetbal, gymnastiek en toneel over. In 1984 transformeerde HDS van omnivereniging naar voetbalvereniging.

HDS speelt op dit moment derde klasse. Tien jaar terug kwam de club maar liefst twee klassen lager uit, in dat seizoen promoveerde de club. Een jaar later volgde promotie naar de derde klasse. In 2017 was er een dipje, de voetballers uit Leersum degradeerden naar de vierde klasse. HDS herwon het verloren terrein direct, de club werd zonder nederlaag kampioen. Vorig seizoen vertoefden de Leersummers in de subtop.

De Leersumse voetbalvereniging heeft relatief veel jeugd. De laatste jaren is er veel groei bij de meisjes. Al met al is er alle reden om positief vooruit te blikken. De 90-jarige is vitaal en klaar voor de toekomst.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background