Bezorgdheid over jeugdbescherming William Schrikker Stichting

Geschreven door op 25 maart 2020

De William Schrikker Stichting (WSS) biedt jeugdbescherming en jeugdreclassering aan kinderen in heel Nederland. Sinds 2016 houdt de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd extra toezicht op de jeugdbescherming van de WSS omdat er zorgen waren over de kwaliteit. Er zijn momenteel nog steeds zorgen over de veiligheid van kinderen in de jeugdbescherming van de WSS. Daarom heeft de inspectie besloten de WSS een aanwijzing te geven, zodat de veiligheid van kinderen binnen een half jaar zeker wordt gesteld.

In Utrechtse Heuvelrug ontvangen 45 kinderen jeugdbescherming van de WSS. D66 is ernstig bezorgd over de situatie van deze kinderen en de betrokken gezinnen. Daarom hebben zij een motie ingediend waarin ze deze bezorgdheid uitspreken. Ook spreken ze hun steun uit aan de wethouder om de kwaliteit van de jeugdbescherming te verbeteren, en vragen zij haar om de partij op de hoogte te houden van dit verbetertraject.

De voltallige gemeenteraad heeft de motie gesteund, wat betekent dat alle partijen hun bezorgdheid hebben uitgesproken en de wethouder steunen.


Current track

Title

Artist

Background