Big Bo live in Highstreet Jazz & Blues

Geschreven door op 12 september 2018

Het jazz- en bluesprogramma Highstreet Jazz & Blues staat deze zondag 16 september in het teken van de Nederlandse bluesmuzikant Big Bo. De “one man band” treedt in het radioprogramma live op en vertelt bij presentator Jos du Floo onder andere over de afgelopen 30 jaar waarin hij zich in de wereld van de blues verdienstelijk heeft gemaakt.

Delta Blues

Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt Bo Brocken (1966) zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hat en bassdrum. De multi-instrumentalist speelt naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert. Emotionele akoestische Blues, vlotte Ragtime en doorleefde Delta Blues, songs vol bezieling gebracht, worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk.

Blues Challenge

In 2015 won Big Bo de eerste prijs in de categorie “solisten/duo’s” tijdens de prestigieuze Dutch Blues Challenge, de belangrijkste prijs voor Nederlandse bluesartiesten. In januari 2016 vertegenwoordigde hij ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis USA, waar hij uit 2400 wereldwijde inschrijvingen de halve finale haalde, samen met 31 andere solisten/duo’s. Aansluitend verzorgde hij een tournee langs de Juke Joints in Mississippi, daar waar het allemaal ooit begon.

Highstreet Jazz & Blues
Zondag 16 september; 12:00 – 14:00
90FM / ether: 91.7 / online: regio90.nl

Meer informatie over Big Bo: www.bobrocken.nl / Fotografie: Vera Faassen


Current track

Title

Artist

Background