Bijzondere archeologische vondst: gouden ring in Wijk

Geschreven door op 14 februari 2020

Vandaag nam wethouder Wil Kosterman, namens de gemeente Wijk bij Duurstede, een bijzondere archeologische vondst in ontvangst. Een gouden ring uit de zesde of zevende eeuw gevonden in Wijk bij Duurstede. Het Rijksmuseum van Oudheden gaat de ring nog nader onderzoeken.

“Een prachtige en unieke vondst in onze gemeente. Het is bijzonder om op Valentijnsdag een gouden sieraad te mogen ontvangen. Ik ben er heel blij mee dat de vinder de ring in eigendom wilde geven aan de gemeente, op voorwaarde dat deze in Wijk blijft. Deze ring krijgt een mooie plek in ons nog te openen Dorestad Museum. Iedereen is dan van harte welkom om deze gouden ring te komen bewonderen,” geeft Kosterman enthousiast aan.

Vorig jaar zomer vond een inwoner van Wijk bij Duurstede een gouden ring uit het vroegere Dorestad bij het rooien van zijn Buxushaag. Hij vond deze ring tijdens het vegen van zijn stoepje. In eerste instantie realiseerde de vinder zich niet dat het om een hele oude ring ging. Hij meldde zijn vondst bij het steunpunt archeologie van Erfgoed Utrecht, en toen pas bleek dat het om een uitzonderlijke vondst ging.


Current track

Title

Artist

Background