BOA’s Wijk bij Duurstede rijden voortaan in herkenbare elektrische auto

Geschreven door op 18 december 2018

In Wijk bij Duurstede rijden de BOA’s voortaan in een herkenbare elektrische auto. Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) Tom van der Lugt ontving vorige week de sleutels van de nieuwe handhavingsauto. De sleutels werden overhandigd door Willem Hardeman van In2leasing uit Wijk bij Duurstede. Willem van Schijndel van VKV Renault Wijk bij Duurstede gaf een uitleg over de elektrische auto.

Nog beter zichtbaar
Een belangrijke taak van de BOA’s is toezicht houden op de naleving van de regels in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In de APV zijn regels opgenomen over de openbare orde en milieu. Daarnaast ook onderwerpen die te maken hebben met de huishouding van de gemeente zoals bijvoorbeeld collecteren, parkeren en evenementen. Belangrijk is dat door het optreden van de BOA een gedragsverandering plaats gaat vinden. Het doel van het optreden van de BOA is namelijk niet het opleggen van boetes, maar het oplossen van het probleem.

Met deze handhavingsauto zijn de toezichthouders en handhavers nog beter zichtbaar in de gemeente Wijk bij Duurstede. De auto is voorzien van nieuwe landelijke striping. Deze bestreping zorgt ervoor dat de auto van de BOA duidelijk te onderscheiden is van de overige voertuigen van de gemeente en hulpverleningsdiensten.

Duurzame auto
De gemeente Wijk bij Duurstede focust op energie besparen en ziet een belangrijke rol voor duurzaam vervoer. De aanschaf van deze volledig elektrische auto draagt hieraan bij.


Current track

Title

Artist

Background