Buitenbrand door smeulende plantenbak bij Sportvereniging Langbroek

Geschreven door op 24 november 2019

Zondag ochtend rond 09.00 uur werd de brandweer Cothen/Langbroek gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Alexanderdreef. Deze brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Het bleek uiteindelijk om de kantine van voetbalclub SVL te gaan. De brandhaard was een smeulende plantenbak, die door de brandweer snel geblust kon worden.

Op het balkon van de SVL kantine stonden twee plantenbakken met tuinaarde die zaterdag avond als “asbak” gebruikt zijn. Door de gloeiende peuken is de tuinaarde in een van de bakken gaan smeulen. Uiteindelijk leidde dit zondag ochtend tot het genoemde brandje met veel rook. Door de snelle actie van de brandweer is de schade beperkt gebleven.

De ruit, waar de bak tegenaan stond, zal vervangen worden. Verder stond er ook veel rook in het gebouw, zodat er stevig “gelucht” moet worden. De brandweer zal in de loop van zondag apparaten plaatsen om de rookgeur eruit te krijgen en de lucht te zuiveren. Er wordt onderzocht of er nog meer schade is, zo valt te lezen in een verklaring van het bestuur van de vereniging.

 


Current track

Title

Artist

Background