Burgemeester Naafs spreekt aantijgingen tegen: ‘Niet waar’

Geschreven door op 7 januari 2020

Burgemeester Frits Naafs heeft gereageerd op aantijgingen in het AD/Utrechts Nieuwsblad. In een opinieverhaal stelt inwoner Toon van de Sande uit Driebergen dat burgerlijke verworvenheden in de gemeente onder druk staan. Bezwaarmakers is een recht afgenomen, zo stelt de Drieberger.

Sinds 1 januari 2020 kan een bezwaarmaker niet meer met een mailtje de geluidsopname opvragen van een openbare hoorzitting bij de adviescommissie bezwaarschriften. Het wordt volgens Van de Sande daardoor lastiger om bezwaar te maken. De geluidsopname zou een essentieel bewijsstuk zijn in een verdere bezwaarprocedure.

In het programma 90 in de Regio reageerde Burgemeester Frits Naafs maandagavond, overigens weinig verrassend, ontkennend op de aantijging. Volgens de burgemeester is het verslag juist belangrijker, omdat daarin staat wat de adviescommissie van de zaak vindt. De geluidsopname zou slechts voor het uitwerken van notulen bedoeld zijn. De adviescommissie ziet erop toe dat het verslag een volledige weergave is van de geluidsopname, zo stelt Naafs.

De redactie heeft contact gezocht met bezwaarmaker Toon van de Sande, maar zonder resultaat. Indien hij wil reageren op dit artikel, dan kan Van de Sande vanzelfsprekend altijd contact opnemen met de redactie, via deze website.


Current track

Title

Artist

Background