Centrale huisartsenpost in Dorpshuis Odijk

Geschreven door op 24 maart 2020

Huisartsen in de gemeente Bunnik en in Wijk bij Duurstede en Cothen starten vanaf woensdag 25 maart een gezamenlijke centrale huisartsenpost in het Dorpshuis Odijk. Deze huisartsenpost is speciaal voor patiënten van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn met het coronavirus en dusdanig ziek zijn dat een huisarts hen moet onderzoeken. Patiënten kunnen hier alleen terecht na een afspraak via de eigen huisartsenpraktijk.

De huisartsenpost in het Dorpshuis van Odijk is op werkdagen geopend tussen 08.00 en 17.00 uur. ’s Avonds en in het weekend verwijzen de huisartsen patiënten van wie het vermoeden bestaat dat zij besmet zijn door naar de huisartsenpost in het Diakonessenhuis in Zeist.
De patiënten die de huisartsenpost bezoeken hebben alleen contact met het medisch personeel. Voor omwonenden is er geen gezondheidsrisico. De patiënten wachten in de auto op de parkeerplaats van het Dorpshuis tot ze telefonisch worden uitgenodigd om naar binnen te komen. Alleen de patiënt mag naar binnen. Kinderen mogen de huisarts bezoeken onder begeleiding van één ouder/verzorger.

Deze gezamenlijke huisartsenpost voorkomt dat patiënten het virus verspreiden onder andere bezoekers en medewerkers van de huisartsenpraktijken. Op deze manier beschermen de huisartsen in de regio hun patiënten, zichzelf en medewerkers zo goed mogelijk tegen de verspreiding van het virus.
Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar de gezamenlijke huisartsenpost te gaan of rechtstreeks een afspraak te maken bij deze huisartsenpost. De huisarts verwijst pas door als onderzoek nodig is.

Ook in Doorn is een speciale huisartsenpost. Hier kunnen patiënten ook alleen terecht na een afspraak via de eigen huisartsenpraktijk. Die is voor de patiënten van huisartsen uit Doorn, Langbroek, Driebergen. De noodlocatie is op de sportaccommodatie aan de Doornse Buurtweg.


Current track

Title

Artist

Background