Utrechtse Heuvelrug: Financiële opgave groot in onzekere tijden

Geschreven door op 27 mei 2020

Het college van Utrechtse Heuvelrug presenteert voor 2021 een inventariserende Kadernota, met kaders en uitgangspunten voor de periode 2021-2024. De vooruitzichten zijn niet rooskleurig.

Het meerjarenperspectief geeft een beeld van de financiële situatie van de gemeente. Op dit moment is het toekomstbeeld niet sluitend. Door aanhoudende tegenwind blijft de financiële opgave groot. De gemeente stelt voor 2021 een basale begroting op, zonder nieuwe ombuigingen of andere grootschalige maatregelen.

Wethouder Boonzaaijer ziet een intensief proces en scherpe keuzes tegemoet. De bewindsman: ‘Zodra de corona-maatregelen dit toelaten, gaat de gemeente op een andere manier kijken naar de mogelijkheden om tot een gezonde begroting te komen. Het is dan heel belangrijk dat er ruimte is om tegenvallers of  nieuwe ontwikkelingen op te kunnen vangen zonder in te teren op de reserves’.

De gemeenteraad bespreekt de Kadernota 8 juni in een beeldvormende vergadering, op 25 juni volgt een oordeelsvormende vergadering. Besluitvorming wordt verwacht voor 9 juli.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background