Dodenherdenking in Wijk bij Duurstede en Langbroek

Written by on 5 mei 2020

Dit jaar was er in in Wijk bij Duurstede en Langbroek geen dodenherdenking met publiek. Op eervolle wijze en met respect werden eerder op de dag kransen gelegd. In Wijk bij Duurstede legden twee vertegenwoordigers van het comité 4 mei herdenking een krans bij het monument op de Singel. Twee veteranen legden kransen bij de zeven graven van militairen, die op de Algemene begraafplaats zijn begraven. Burgemeester Iris Meerts en een lid van het comité 4 mei herdenking legden een krans bij de plaquette op de Markt. In Langbroek legden een vertegenwoordiger van het 4 mei comité en burgemeester Iris Meerts een krans bij het Piet de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink.

Namens de familie De Bloois werden bloemen gelegd bij het Piet de Springer monument
Op zaterdag 25 april 2020 is de heer De Bloois overleden. De heer De Bloois is de broer van Piet de Springer. Traditiegetrouw waren hij en zijn echtgenote, samen met hun kinderen, op 4 mei aanwezig tijdens de herdenking in Langbroek. Namens de familie De Bloois legden zij dan bloemen bij het Piet de Springer monument. Vanwege de coronamaatregelen legde dit jaar het comité 4 mei bloemen namens de familie. De zoon van de heer De Bloois liet weten de traditie voort te zullen zetten en volgend jaar dus weer aanwezig te zullen zijn bij de herdenking in Langbroek. De kinderen van de Piet de Springerschool en van School met de Bijbel, leden van het 4 Mei Comité Langbroek en het college van b en w van de gemeente Wijk bij Duurstede wensen de nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bloemen namens familie De Blois
Iedereen herdacht vanuit thuis de burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.


Current track

Title

Artist

Background