Doe mee met ‘Vang de Watermonsters’

Geschreven door op 21 juni 2020

Natuur & Milieu organiseert met de hulp van inwoners een wateronderzoek. Ook waterschap Stichtse Rijnlanden doet mee aan de actie met als motto ‘Vang de Watermonsters’.

Je vraagt een gratis meetkit aan, vervolgens onderzoek je als ‘burgerwetenschapper’ de waterkwaliteit in jouw buurt. Je meet de helderheid, het nitraatgehalte en bekijkt welke planten en dieren er in de sloot zitten. Het project is ook blij met jouw foto’s en je mening over hoe de oever er uit ziet.

Voor kinderen is er een speciale actie. Zij kunnen online een kijkje nemen in de onderwaterwereld met de watermonsters Guppie, Drollentrol, Spoelbaksel en anderen.

Tijdens het onderzoek krijg je ook tips over hoe je zelf een steentje aan de waterkwaliteit kunt bijdragen. In het najaar van 2020 publiceert Natuur & Milieu een uitgebreid rapport over de resultaten van dit onderzoek.

Schoon water is belangrijk voor de gezondheid van mens en dier. Verschillende overheden in Nederland meten de waterkwaliteit van grote wateren. Met de hulp van inwoners ontstaat door deze campagne een beter inzicht over de kleinere wateren. Iedereen kan meedoen!

Meer info via watermonsters.natuurenmilieu.nl


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background