Drie jaar celstraf tegen hoofdverdachten van IPhone-roof in Veenendaal

Geschreven door op 7 december 2019

De rechter heeft twee mannen van 26 en 56 jaar veroordeeld tot drie jaar celstraf. Het tweetal zou driehonderd iPhones met een waarde van grofweg 250.000 euro hebben gestolen van een Duitse koerier, meldt RTV Utrecht. De Duitser werd in augustus 2018 naar een loods op bedrijventerrein De Faktorij gelokt en vervolgens beroofd op het moment dat de Duitser zijn telefoons uitlaadde. Het rolluik van de loods ging dicht, de man werd bedreigd met een wapen, kreeg een stuk stof in zijn mond gedrukt en werd vastgebonden. Hoofdverdachten zijn de 26-jarige Antonio S. en de 56-jarige Percy D. , allebei uit Zutphen. Hun DNA is gevonden in de loods en ook uit telefoongegevens blijkt hun betrokkenheid bij de zaak. De twee kennen elkaar uit de kickboxwereld en van een dagbestedingsproject waar zij elkaar geregeld ontmoeten.

Verder eiste het OM 12 maanden celstraf tegen de 28-jarige medeverdachte Omar A. , die zelf niet bij de overval aanwezig was, maar de koerier naar de Veenendaalse loods leidde.

Tegen de 33-jarige medeverdachte Mohamed B. is acht maanden cel geëist omdat hij de loods in Veenendaal als bedrijfspand ingericht zou hebben. Hij zou onder andere dozen met zand opgestapeld hebben. Het moest erop lijken dat die waren bedoeld als retourlading.


Current track

Title

Artist

Background