Drugslaboratorium strijkt neer in Scherpenzeel

Geschreven door op 8 februari 2019

Hoe ziet een drugslaboratorium voor xtc- en hennepteelt er eigenlijk uit? Of een cocaïnewasserij? Op 14 februari kunt u het zelf ervaren. Dan organiseert de gemeente Scherpenzeel, samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) én het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVO Oost-Nederland), een informatieavond over ondermijning. De bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Op de parkeerplaats van Boschzicht staat die avond het drugslaboratorium.

Steeds vaker proberen criminelen naar de ‘bovenwereld’ te komen en gebruik te maken van de schijnbare anonimiteit die bedrijventerreinen, buitengebied en ondernemers hen biedt. Want criminelen hebben nu eenmaal ondernemers nodig om aan spullen te komen. Vaak gebeurt dit onbewust.

De gemeente Scherpenzeel, het CCV en het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland zetten voor deze gelegenheid een drugslaboratorium neer op de parkeerplaats van Boschzicht. Belangstellenden kunnen tijdens de avond zelf een kijkje nemen in dit nagemaakte laboratorium voor xtc- en hennepteelt en een cocaïnewasserij.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background