Duikoefeningen in recreatiegebied Gravenbol

Written by on 21 april 2020

In de komende tijd houdt de brandweer duikoefeningen in de Gravenbol. Deze oefeningen zijn nodig om de vakbekwaamheid op peil te houden, maar de richtlijnen van het RIVM tegen het risico van besmetting met het coronavirus worden strikt nageleefd.
De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft 7 duikteams actief binnen het verzorgingsgebied. Deze zijn onderverdeeld in 5 vrijwillige duikposten en 2 beroepsmatige duikposten die zijn opgesplitst in 7 roosterploegen.

Al jaren wordt er regelmatig geoefend door de VRU in het zwemgedeelte van recreatiegebied Gravenbol in Wijk bij Duurstede. Hier beoefenen de duikers o.a. het duiken op diepte (9-15 meter waterdiepte). Omdat het duiken wordt bestempeld als een risicovol beroep door het Ministerie van SZW geldt hier zware wet- en regelgeving voor. Dit geldt niet alleen voor de brandweer maar voor de gehele duikbranche (civiel, defensie, politie, etc). Om aan deze gestelde eisen te kunnen voldoen is door de VRU ook het onderhouden van de blijvende vakbekwaamheid in het vitale proces opgenomen binnen de COVID-19 maatregelen. Zo kan de paraatheid worden geborgd tijdens en na de corona crisis.


Current track

Title

Artist

Background