Extra budget voor school goedgekeurd

Written by on 21 april 2020

Alle politieke partijen steunden het voorstel van het Wijkse college voor het extra budget voor uitbreiding van de Langbroekse School met de Bijbel. Hoewel er vragen bleven over de het bedrag, zagen zij in dat het wettelijk niet anders kan. De politici debatteerden over een motie van de VVD. ´De overheid moet volgens de liberalen bij dit soort projecten altijd bouwmeester zijn. Gek als er vele malen gezegd is dat dit wettelijk niet kan. Blijkbaar vertrouwt de VVD de maatschappij en eigen college niet zo´, zucht SP-er Jeroen Brouwer. De meerderheid stemde tegen die motie.

De partijen zaten in hun maag met de verbouwing van een relatief nieuw gebouw. ´De School met de Bijbel staat er nog niet zo heel lang en nu moet er al weer een stuk bij omdat de school te klein is. In de officiële prognose en cijfers staat dat deze christelijke school groeit. Dan zegt de Wet op Primair Onderwijs dat een gemeente de aanbouw moet betalen. Dat is onderdeel van de vrijheid van onderwijs en recht op bijzonder onderwijs. En de wet is nu eenmaal de wet´, bekijkt Brouwer.

De meeste fracties vonden het bedrag erg hoog. Het college toonde aan dat dit budget rond bij het landelijk gemiddelde voor een dergelijke aanbouw ligt. Dat overtuigde dat VVD niet. Zij wilde dat de gemeente in het vervolg, als bouwmeester dit soort trajecten oppakt. ´Alsof het dan goedkoper wordt. Zeker nooit van marktwerking gehoord´ lacht de socialist cynisch, ´Blijkbaar vertrouwen ze de school, die bouwmeester is niet. En hun eigen college, dat de budgetten heeft bekeken, niet.´


Current track

Title

Artist

Background