Gezondheidszorg

Corona lijkt de kop weer op te steken. Ook in onze gemeenten is er een lichte stijging waarneembaar.

In de periode van 15 tot en met 28 juli noteerde Utrechtse Heuvelrug vier nieuwe besmettingen. RIVM meldt dat er in deze twee weken geen ziekenhuisopname bekend is en ook geen nieuwe sterfgevallen. Wijk bij Duurstede kreeg er drie nieuwe Covid19-gevallen bij. Ook hier waren er geen ziekenhuisopnamen en overlijdens als gevolg van het virus.

Afgelopen week werden in ons land 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op corona, meldt het RIVM op zijn site. Dat is een toename van 342 in vergelijking met de cijfers van de week daarvoor.…

Dagblad Tubantia schrijft dat de gevaarlijke tekenziekte TBE onder meer op de Heuvelrug is waargenomen. Het virus kan tot hersenvliesontsteking leiden.

Twente, de Sallandse en Utrechtse Heuvelrug en de Achterhoek zijn hotspots voor teken die besmet zijn met het virus. Volgens het RIVM is de kans op besmetting erg klein, er zijn maar weinig teken besmet met het kwaadaardige virus. Tot nu toe zijn er in ons land zeven TBE-ziektegevallen bekend, waarvan twee in onze regio.

Het is al langer bekend dat teken bepaalde ziekten op mensen kunnen overbrengen. Jaarlijks worden zo’n 1,2 miljoen mensen door een teek gebeten. Daarvan krijgen rond de 17.000 slachtoffers de ziekte van Lyme.…

Nicole Recourt ‘bevrijdde’ zoals ze het zelf zegt haar moeder uit een tehuis. Op haar Facebook-pagina doet ze het hele verhaal uit de doeken. Bij 90 in de Regio vertelde de inwoonster van Overberg over de crowdfundingactie.

De familie had een prachtige plaats kunnen regelen in een particulier verzorgingstehuis. Door een opeenstapeling van omstandigheden en gebeurtenissen veranderde de hemel in een hel. De moeder van Nicole ging steeds verder achteruit. Half juni was de maat vol voor Nicole, ze besloot haar moeder in huis te nemen. Dat is pittig natuurlijk, hoe kun je een dementerende, oudere mevrouw goed verzorgen?

Moeder in het tehuis laten, zou tot een spoedig levenseinde leiden. Ze was de afgelopen maanden al zo achteruitgegaan. zowel geestelijk als lichamelijk.…

Diverse instanties waarschuwen voor verslapping van de coronamaatregelen. In sommige plaatsen in ons land zijn nieuwe besmettingshaarden vastgesteld. Peter de Oudsten, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, waarschuwt voor een tweede golf.

De waarnemend burgemeester van Utrecht sprak via een videoboodschap zijn bezorgdheid uit. Verreweg de meeste mensen houden zich keurig aan de richtlijnen, maar er zijn helaas ook groepen die alle waarschuwingen aan de laars lappen.

‘Was uw handen, houdt anderhalve meter afstand en vermijd drukke plekken’, zegt Den Oudsten. Eerder al riepen de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam op tot strengere maatregelen. Wellicht is een mondkapjesplicht toch niet zo’n gek idee.…


Current track

Title

Artist

Background