Goed Volk organiseert Plasticvrij Festival 2019 in Doorn

Written by on 10 oktober 2019

Het Plasticvrij Festival is een burgerinitiatief van Goed Volk en vindt plaats op zaterdag 12 oktober in en rond het Cultuurhuis in Doorn. Tijdens dit festival zijn er verschillende activiteiten om mensen te informeren en te inspireren over stappen die ze zelf kunnen zetten om minder plastic afval achter te laten.

Bas Jurres (Club van Rome Nederland) opent om 12:00 uur het Plasticvrij Festival. De rest van de dag zijn er volop gratis activiteiten zoals workshops voor volwassenen, poppenkast en ren-je-rot voor kinderen.

Verder wordt er van schoon aangeboden plastic afval een kunstwerk gemaakt en zijn er lezingen te volgen over zwerfafval en “surfen op plastic”. Ook kan men deelnemen aan een Lagerhuisdebat, waarbij de organisatie onderzoekt hoe verschillende generaties kunnen samenwerken.

Ploggen

Plogging is een uit Scandinavië overgewaaide vorm van fitness die bestaat uit een combinatie van plocka (Zweeds voor ‘plukken, verzamelen’) en jogging. De intervaltraining met veel bukken en opstaan zet de hamstrings en bilspieren extra aan het werk, wat de sport effectiever maakt dan gewoon hardlopen. Bovendien draagt de plogger bij aan een schonere omgeving, wat een extra goed gevoel moet geven.

De dag begint vroeg met Plogging Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de verschillende dorpen op de Utrechtse Heuvelrug komen hardlopers naar Doorn. Onderweg verzamelen de ze zwerfvuil zodat ze de natuur mooier achterlaten.

Plasticvrij Challenge

Op het Plasticvrij Festival is ook aandacht voor de Plasticvrij Challenge, die eerder dit jaar van start ging. In deze campagne dagen organisaties en bedrijven zichzelf en elkaar uit om het gebruik van plastic terug te dringen. De aftrap van de Plasticvrij Challenge is in video terug te zien op deze website.

Meer informatie over de plasticvrije Utrechtse Heuvelrug op de website van Goed Volk.


Current track

Title

Artist

Background