Henk Verweij Koninklijk onderscheiden

Geschreven door op 6 januari 2020

Henk Verweij uit Langbroek is na ruim 27 jaar vrijwillige inzet voor de Hervormde Gemeente Overlangbroek onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Iris Meerts reikte op afgelopen zondag de Koninklijke onderscheiding uit, na afloop van de zondagsdienst.

Henk Verweij staat bekend als een spin in het web van de kerkgemeenschap. Vanaf 1993 was hij president kerkvoogd en vanaf 2004 voorzitter van de commissie kerkrentmeesters. Tijdens de kerkdienst, afgelopen zondag 5 januari, legde hij deze functie neer. Met zijn vele verdiensten, van het leiding geven aan restauraties in en om het kerkgebouw en papierinzamelingen, tot  aan themabijeenkomsten met  jongeren, is Verweij een verbindende schakel binnen de kerk en wordt hij genoemd als voorbeeld voor velen.

In het dagelijks leven is Henk Verweij agrarisch ondernemer. Sinds 1988 zet hij zich actief in voor ontwikkelingen in de (lokale) landbouw en het natuurbeheer. Vanuit verschillende functies was Verweij betrokken bij onder andere de herinrichting van het bijzondere Langbroekerwetering gebied en de Projectgroep Natura 2000. Dit jaar nam hij actief deel aan het burgerpanel van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Bron en foto: Gemeente Wijk bij Duurstede


Current track

Title

Artist

Background