Herinrichting Amersfoortseweg Doorn

Geschreven door op 15 januari 2020

De Amersfoortseweg in Doorn tussen de 30 km-zone en de grens van de bebouwde kom wordt heringericht. Doel hiervan is de weg zo in te richten dat het een veilige weg wordt voor alle weggebruikers, met voldoende snelheidsremmende maatregelen. De veiligheid wordt nu door velen als onvoldoende beoordeeld. Dat komt vooral omdat er harder wordt gereden dan is toegestaan.

Veel weggebruikers vinden het lastig om vanuit de zijstraten de Amersfoortseweg op te komen. Daarnaast is tussen de 30 km-zone en de Willem de Zwijgerlaan het fietspad als fietsstrook op de rijbaan uitgevoerd.
Voor invalswegen/gebied­ontsluitingswegen zijn vrijliggende fietspaden een veiligere oplossing voor de fietsers. Bij de Willem de Zwijgerlaan komt een zebrapad met verkeerslichten. Dat is veiliger voor jongeren op weg naar school.
In 2019 is het ondergrondse kabel- en leidingnetwerk aangepast en vanaf 20 januari tot medio april wordt de bovengrondse infrastructuur aangepakt. Dit betekent dat de weg dan beperkt gebruikt kan worden.
Vanwege de doorkomst van de Vuelta (een internationale wielerronde) in augustus worden de snelheidsremmende maatregelen ter hoogte van huisnummer 90 in september uitgevoerd.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background