Hoge temperaturen: let op uw huisdier!

Written by on 5 augustus 2020

De temperatuur zal de komende dagen verder stijgen. De verwachting is dat deze periode nog zeker een week zal aanhouden. Veel mensen zijn blij met de opleving van het weer, anderen kunnen niet zo goed tegen de hitte. Hoe zit het met uw huisdier?

Honden zijn erg gevoelig voor warmte. Ze krijgen verkoeling via de tong, door te hijgen en enigszins via de voetzolen. Honden kunnen veel minder gemakkelijk warmte afvoeren dan mensen. Oververhitting herkent u aan flink hijgen, sloomheid en warm aanvoelen. Je kunt de hond helpen door natte handdoeken tegen de onbehaarde onderkant van de buik te leggen. En laat het dier slokjes lauw water drinken.

Ook katten kunnen niet zo goed tegen hoge temperaturen. Katten kunnen uitgeput raken door de hitte en uitdrogen door een tekort aan vocht. U kunt uw kat helpen door te zorgen voor schaduwplekjes en voldoende vocht. U kunt bijvoorbeeld een ijsklontje in het water doen. Ververs het water regelmatig.

Ook andere huisdieren kunnen last krijgen. Zet de kooi van uw vogel niet in de felle zon, zorg voor schaduw. Konijnen kunnen niet tegen warmte. Ze hebben geen zweetklieren en kunnen hun warmte alleen kwijt via de oren, voorpoten en door sneller te ademen. In de natuur graven ze een hol voor verkoeling, dat kan nu natuurlijk niet.


Current track

Title

Artist

Background