Huis te Maarn borgt duurzaam onderhoud landgoed met bouw 3 woningen

Geschreven door op 4 juli 2019

Als vervolg op het KAMM convenant heeft de raad het stedenbouwkundig kader voor de ontwikkeling op landgoed Huis te Maarn goedgekeurd. Hierin is vastgelegd dat de eigenaren van het landgoed streven naar een structurele verhoging van het beheerbudget en daarvoor drie woningen in erfpacht willen uitgeven. Het college van burgemeester en wethouders van de Utrechtse Heuvelrug stemmen nu in met het ontwerpbestemmingsplan en geven dat vrij voor inzage.

Met de ontwikkelingen willen de eigenaren ook de mogelijkheid voor bijeenkomsten van bijvoorbeeld vrijwilligers of voor educatie, die nu nog in het hoofdhuis zijn, graag elders onderbrengen op het landgoed en combineren met een berging voor opslag van onderhoudsmateriaal. Elders op het landgoed worden bovendien de bedrijfsbestemmingen “Houthandel” en “Smederij” verwijderd en omgezet in wonen en natuur.

Wethouder Jorg: “Het college werkt graag mee aan het duurzaam in standhouden van landgoederen. Het is mooi dat de afspraken uit het KAMM convenant voor Huis te Maarn nu concreet worden”.


Current track

Title

Artist

Background