Inloopuren over aanvullende zorgverzekering voor minima

Geschreven door op 5 december 2018

Aan het einde van elk jaar is het mogelijk om een andere zorgverzekering te kiezen. Mensen met een minimuminkomen of net iets meer kunnen gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente aanbiedt. De CAZ is een basis- en een aanvullende zorgverzekering. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt. Dus meer zorgverzekering voor minder premie. De Regionale Sociale Dienst regelt de CAZ namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering heeft de Regionale Sociale Dienst DSW Zorgverzekeraar geselecteerd. Deze verzekeraar biedt twee verschillende pakketten aan. U bepaalt zelf hoe uitgebreid uw aanvullende verzekering is en dus hoeveel premie u moet betalen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kunt u de gemeentelijke pakketten vergelijken met alle mogelijke zorgverzekeringen in Nederland en direct een aanmelding indienen. Hulp nodig? Schakel de formulierenbrigade van de Regionale Sociale Dienst in via: (030) 692 95 04 of formulierenbrigade@rsdkrh.nl.

De Regionale Sociale Dienst en de gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseren inloopmomenten waarop u terecht kunt met vragen over de aanvullende zorgverzekering.

Donderdag 6 december: van 12.00 tot 15.00 uur
Donderdag 13 december: van 9.00 uur tot 12.00 uur

Inwoners die gebruik willen maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering doen er verstandig aan om vóór 1 januari de oude zorgverzekering op te zeggen en tegelijk de nieuwe zorgverzekering aan te vragen. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl door aan te geven gebruik te willen maken van de overstapservice. De oude zorgverzekeraar krijgt dan automatisch bericht van de afmelding.


Current track

Title

Artist

Background