Iris Meerts wordt nieuwe burgemeester Wijk bij Duurstede

Geschreven door op 19 november 2019

Iris Meerts is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede. Dit werd bekend gemaakt tijdens de bijzondere raadsvergadering is op dinsdagavond 19 november.

Uit 34 sollicitanten is Meerts uiteindelijk door de raadsfracties het meest geschikt bevonden. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting medio december officieel geïnstalleerd.

Over Iris Meerts

In een eerste reactie op dit nieuws laat mevrouw Meerts weten dat het Eigenwijkse karakter van de drie kernen haar hart gestolen heeft. Ze kijkt er enorm uit zich te verbinden met de gemeenschap, zo valt te lezen op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Naast haar huidige functie als managing director van het Centre of the Expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool is de 46-jarige Iris Meerts, moeder van 2 kinderen, lange tijd spreker en dagvoorzitter bij de Speakers Academy geweest. Aan de Universiteit van Twente heeft ze de studie bestuurskunde afgerond, met bijvakken in het Nederlands recht (aan de VU).

Ook is Meerts opgegroeid in het landelijk gebied en heeft ze daardoor affiniteit met het buitengebied. Momenteel woont de aanstaande burgemeester nog in Rotterdam. Ze houdt van hardlopen en traint atleten.

Roeping

In haar ambitie om burgemeester te worden, volgde Meerts meeloopstages bij eerder burgemeesters in Bernheze, Gouda en Dordecht. Uit haar bewuste loopbaankeuzes blijkt dat het burgemeesterschap haar roeping is.

Na vaststelling door de gemeenteraad wordt de aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties gestuurd. Deze stelt vervolgens een voordracht op en na instemming door de ministerraad wordt Iris Meerts voorgedragen aan de Koning. Naar verwachting kan de nieuwe burgemeester dan op maandag 16 december aanstaande tijdens een buitengewone raadsvergadering worden geïnstalleerd.

Bron: persbericht gemeente Wijk bij Duurstede; Foto: Iris Meerts


Current track

Title

Artist

Background