Jaarrekening 2019: doelen grotendeels gehaald, wel negatief resultaat

Written by on 28 juni 2020

Wijk bij Duurstede presenteerde deze week de jaarrekening 2019. Na de winstbestemming resteert een negatief resultaat.

‘We hebben een gemengd gevoel bij de jaarrekening’, zegt wethouder Marchal. Het college wist vooraf dat het een lastig jaar zou worden, de begroting sloot immers met acht en een halve ton in het rood. ‘Daarom hebben we onze ambities al aangepast om een financieel krachtige gemeente te blijven’, aldus de wethouder.

De jaren 2017 en 2018 sloot Wijk bij Duurstede af met zwarte cijfers, het voorbije jaar eindigde met een negatief resultaat van 615.000 euro. Er waren tegenvallers, ook was de rijksbijdrage te laag voor de kosten in het sociaal domein.

Het college noemt in de jaarstukken drie tegenvallers. Vertraging van projecten leidde tot lagere grondopbrengsten dan verwacht. Verder moest de waarde van bezittingen worden aangepast vanwege de regels van het Rijk en zorgde de lage rente voor hogere pensioenkosten.

De wethouder financiën heeft niet alleen slecht nieuws. ‘Wij zijn trots op het feit dat de meeste resultaten binnen de beschikbare budgetten zijn gehaald. Ons gemengde gevoel zit in het feit dat drie tegenvallers uiteindelijk toch leidden tot een nadelig financieel resultaat.’

Op 14 juli praat de gemeenteraad over de jaarrekening.


Reader's opinions

Current track

Title

Artist

Background