Koninklijke onderscheiding voor Regio90-voorzitter

Written by on 24 april 2020

Joop van Ditmarsch, voorzitter van het bestuur van Regio90, kreeg vanmorgen rond half tien een telefoontje van Iris Meerts. De burgemeester van Wijk bij Duurstede vertelde Van Ditmarsch dat hij vanwege zijn bijzondere en langdurige inzet voor de samenleving benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De lintjesregen is altijd vlak voor Koningsdag, maar de bijbehorende ceremonie is uitgesteld wegens het coronavirus. Deze is later dit jaar, dan ontvangen de decorandi officieel de versierselen.

Joop van Ditmarsch spant zich vanaf 1994 op intensieve en ononderbroken wijze in voor de lokale samenleving. Zijn persoonlijke maatschappelijke verdiensten zijn zeer uiteenlopend. Centraal staat het sociale welzijn van de kwetsbare medemens, waaronder ouderen en mensen met schulden. Hij was wethouder, is actief voor de KNVB en bekleedt tal van bestuursfuncties.

De decorandus wordt gekenmerkt als een zeer sociaal bewogen persoon, die graag zijn steentje bijdraagt aan een sociale en rechtvaardige samenleving. Hij is een echte verbinder, op wie nooit vergeefs een beroep wordt gedaan.


Current track

Title

Artist

Background