Kosterman klaar in West Betuwe

Written by on 9 juli 2020

Wethouder Wil Kosterman heeft haar werk als formateur in de gemeente West Betuwe afgerond. Deze week werd de samenstelling van het nieuwe college bekend.

De Gelderse gemeente zocht twee formateurs, nadat het vorige college uiteen was gespat. ‘We zoeken een schaap met vijf poten’, klonk het aan de overkant van de Lek. Dat schaap werd gevonden in het duo van een plaatselijke politicus en de Wijkse wethouder.

‘Ik kende de omgeving en dus ook wel de mentaliteit. Samen met lokaal politicus Joop Doeland ben ik aan de slag gegaan. Het was een intensief, mooi en leerzaam proces. Ik heb ’s zitten tellen, we hebben in totaal zo’n 25 gesprekken gevoerd’, aldus mevrouw Kosterman.

Dinsdag werd het nieuwe college aan de pers gepresenteerd. ‘Ik ben blij dat het gelukt is. West Betuwe is nog een jonge gemeente, dan is het belangrijk dat er een stabiel college is. Donderdag 16 juli wordt het nieuwe college geïnstalleerd’, zegt mevrouw Kosterman.

Het nieuwe college bestaat uit vijf partijen, samen goed voor 18 van de 31 zetels. ‘Deze samenstelling is volgens mij een juiste afspiegeling van de samenstelling van de bevolking en de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen wordt recht gedaan’, aldus de wethouder van Wijk bij Duurstede.

Kosterman was deze week te gast in het radioprogramma 90 in de Regio.


Current track

Title

Artist

Background