Kunstexpositie “Kunst op Lokatie” in Napoleonschuur

Geschreven door op 11 november 2019

Voor de tweede keer dit jaar organiseert de stichting Culturele Regio een kunstexpositie, dit keer in de Napoleonschuur in Amerongen. 14 deelnemende kunstenaars tonen hier van vrijdag 22 t/m zondag 24 november hun werken.

De historische Napoleonschuur, voorheen de tabakswaag, ontleent zijn naam aan Koning Lodewijk Napoleon, die het liet bouwen voor opslag van tabak en inkwartiering van Franse troepen. Op de begane grond bevindt zich nu een grote expositieruimte, waar diverse regionale kunstenaars, amateurs, semiprofs en professionals, een grote verscheidenheid aan kunst tonen.

Zo zijn er beelden te bezichtigen van Pim Kragtwijk, keramiek van Liesbeth Teutelink en Yvonne Mollee, sieraden van Karin Bluijs, brons van Jos Sinninghe en Nanda van Vliet. Daarnaast exposeren Debby van Zon, Karin Boers, Arris Tijsseling, Erika Vermeer, Yvonne Hoogstraten, Welmoed Reitsma en Geraldine Kramer hun schilderkunst. Tenslotte toont Bloemenzaak Natuurlijk een collectie van bloemstukken.

Kunst en cultuur met elkaar verbinden.

Stichting Culturele Regio, in 1986 begonnen als “Cultureel Rondje” in vele galeriën in Wijk bij Duurstede, heeft als doel om de Kunst en Cultuur op de Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede te promoten en met elkaar te verbinden. Met de Paasdagen 2019 organiseerde de Stichting een grote kunstexpositie op Landgoed Sandenburg, dat wegens groot succes tijdens de Pinksterdagen in 2020 herhaald wordt.

Openingstijden

De expositie is geopend op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 en zondag van 11.00-16.00. De toegang is gratis. Adres: Burg. Jonkh. H. van den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen. Meer informatie: http://napoleonschuur.nl 


Current track

Title

Artist

Background