Nieuwe ideeën voor Speelpark Stijgbeugel Hordenweg in Wijk bij Duurstede

Geschreven door op 7 November 2018

Stichting Binding en gemeente nodigen burgers uit voor een informatie-meedenkavond op donderdag 8 november om 19.30 uur in basisschool De Horn, Overloop 2 in Wijk bij Duurstede. Tijdens de avond worden ideeën besproken voor een gedeeltelijk andere indeling van het speel- en sportterrein, bedacht door jongeren en andere gebruikers. Daarbij is de gemeente benieuwd waar rekening mee gehouden moet worden en wie wil helpen bij de aanleg en het onderhoud.

Een groep jongeren is al geruime tijd bezig om deze bijzondere speellocatie op te knappen. Er worden ook jaarlijks sportieve evenementen georganiseerd. Dit gebeurt op vrijwillige basis en uit eigen initiatief. De halfpipe is na jarenlang intensief gebruik dermate versleten dat deze niet meer veilig was en is daarom onlangs verwijderd.
Er zijn ideeën bedacht om het terrein een andere indeling te geven
En dan gaat het niet alleen om een nieuwe skate/BMX-baan, maar ook om het groen, de speelvoorzieningen en de zitplek. Daarnaast zijn er ideeën om natuurspelen een plek te geven op het terrein en de indeling veiliger te maken voor alle gebruikers.


Current track

Title

Artist

Background