90FM Speciaal

90FM sluit zich aan bij een internationale radio-actie door vrijdagochtend om 8:45 uur Nederlandse tijd het lied You Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers te draaien.

Het initiatief ontstond afgelopen dinsdag toen NPO 3FM DJ Sander Hoogendoorn op het idee kwam om alles en iedereen muzikaal met elkaar te verbinden.

Sander belde in de uitzending met Jeroen Kijk in de Vegte van NPO Radio 2 om het idee te lanceren. Sander: “Deze crisis laat zien dat het mensen bij elkaar brengt. We moeten met zijn allen, Mark Rutte zei het al, de schouders eronder zetten om hier uit te komen. Toen dacht ik, kunnen we niet met alle ochtendshows van Nederland op dezelfde tijd een plaatje draaien?”

Tekst loopt door onder deze tweet.

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Op 9 februari was het de eer aan de revivalband The Eagles Legacy. Aanstaande zondag 8 maart staat de bluesband Route 61 live op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Vijf man sterk en blues vanuit de tenen. Blues 61 heeft al een roemruchte geschiedenis achter de rug en een grote toekomst voor zich. Deze topformatie brengt blues vanuit het hart en behoort zeker tot de Nederlandse top. Twee cd’s zijn er inmiddels uitgebracht waarvan de laatste dateert uit 2016: Old Friends – New Friends.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt Route 61 tussen 13:00 en 15:00.…

In verband met het herstel van een hernia-operatie is radiopresentator Wil Buis de komende weken uitgeschakeld. De uitzendingen van de Edison Show op zondagmiddag komen daarom te vervallen.

De presentator van het populaire familieprogramma stond al lang op een wachtlijst voor de operatie, die nu eindelijk kan plaatsvinden. Vanwege het herstel zal er komende weken non-stop muziek in het programma op zondag tussen 17:00 en 19:00 te horen zijn.

Regio90 wenst Wil Buis veel sterkte bij het herstel van deze operatie. We hopen natuurlijk weer een topfitte radiomaker terug te horen op 90FM.…

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Op 19 januari was het de eer aan de bluesband The Vaults. Aanstaande zondag 9 februari staat The Eagles Legacy live op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Six men on a mission! Dat is The Eagles Legacy, dé Nederlandse Eagles tribute. Het begon allemaal in 2002 met de passie van 6 muzikanten voor de muziek van de Eagles; de tijdloze Amerikaanse superband, inmiddels populair bij 3 generaties fans over de hele wereld. The Eagles Legacy brengt de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk, met als doel om de sfeer en de sound van deze fameuze westcoastband steeds weer te laten herbeleven.…

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Op 12 januari was het de eer aan de Rude Mood Blues Band. Als extraatje staat zondag 19 januari 2020 de bluesband The Vaults live op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

The Vaults is een vijf mans Rhythm & Blues formatie uit de provincie Utrecht. Het zijn ervaren muzikanten die hun sporen reeds hebben verdiend. Ze spelen oude Chicago blues, 60’s, en R&B covers, bekende en onbekende nummers. Blues gaat immers nooit vervelen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt The Vaults tussen 13:00 en 14:00.

Highstreet Jazz & Blues
Zondag 19 januari 2020: 12:00 – 14:00*
90FM / ether: 91.7

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 12 januari 2020 de Rude Mood Blues Band op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Rude Mood Blues Band, opgericht in 1990, speelt blues, met invloeden van rock, rockabilly, jazz en soul. De bezetting bestaat uit een zangeres, gitarist, bassist en drummer. De leden van de band komen uit Bunnik, Emmen en Utrecht. Rude Mood heeft een eigen sound en is het levende bewijs dat blues nooit gaat vervelen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt de Rude Mood Blues Band tussen 13:00 en 15:00 bekende en onbekende nummers.

Highstreet Jazz & Blues
Zondag 12 januari 2020: 12:00 – 15:00*
90FM / ether: 91.7

Op maandag 23 december stond het actualiteitenprogramma 90 in de Regio geheel in het teken van het interview met burgemeester Frits Naafs.

In het gesprek werd uitgebreid aandacht besteed aan thema’s zoals de marinierskazerne, de woningnood, het asielzoekerscentrum, lokale nieuwsvoorziening en het burgemeesterschap. Vindt de burgemeester het na 3 termijnen welletjes of gaat hij door tot aan zijn pensioen? Ook de “treincoupébespreking” kwam nog eenmaal ter sprake.

Deze uitzending wordt op 2e kerstdag tussen 18:00 en 20:00 uur herhaald op 90FM.

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 15 december 2019 Richville op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Organisch, intuïtief en ongepolijst, dat is Richville. Met inmiddels twintig jaar vriendschap tussen Richard van Bergen (zang, gitaar) en Jeroen JJ Goossens (drums, percussie) heeft dit duo onlangs een nieuwe CD gepresenteerd. Beiden zijn geïnspireerd door de sound van analoge vintage apparatuur. De songs ontstonden en ontstaan grotendeels ter plekke door op elkaars spel te reageren. Daardoor krijg je exclusiviteit en spontaan klinkende muziek. Zowel Richard als Jeroen zijn muzikanten die op hoog niveau hun instrumenten beheersen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt Richville tussen 13:00 en 15:00 veel originals met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes.…

In de één na laatste uitzending van het programma 90 in de Regio van dit jaar schuift burgemeester Frits Naafs aan voor een uitgebreid interview.

De programmamakers blikken met Naafs terug op het decennium en wat hij heeft kunnen betekenen voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De in 2006 aangestelde burgemeester is bezig met zijn laatste ambtstermijn. Behalve de uitgebreide aandacht voor het verleden is er ook ruimte in het programma om vooruit te kijken: welke uitdagingen liggen er nog en hoe ziet Naafs zijn toekomst na het burgemeesterschap?

Samen met inwoners: “Heeft u ook vragen voor de burgemeester?”

De redactie van 90 in de Regio is ook benieuwd naar vragen van inwoners. Welke onderwerpen mogen volgens u niet in het interview ontbreken?…

Door ziekte van Jeanine gaat onderstaand optreden niet door.  Het live optreden is nu verplaatst naar 1 december 2019

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 24 november 2019 Jeanine Roos op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

De muzikaliteit is Jeanine met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan bestaat haar leven uit muziek maken en vooral zingen. Alles begint voor haar (zoals bij vele vocalisten) in het kerkkoor. Op haar 16e wordt ze al leadzangeres in haar eerste coverband en er volgen daarna nog vele andere bands. Ook ligt de ontwikkeling op het gebied van techniek niet stil en Jeanine volgt diverse opleidingen en masterclasses van stemontwikkeling tot zangtechniek (CVT) en didactiek.…


Current track

Title

Artist

Background