90FM Speciaal

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Op 19 januari was het de eer aan de bluesband The Vaults. Aanstaande zondag 9 februari staat The Eagles Legacy live op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Six men on a mission! Dat is The Eagles Legacy, dé Nederlandse Eagles tribute. Het begon allemaal in 2002 met de passie van 6 muzikanten voor de muziek van de Eagles; de tijdloze Amerikaanse superband, inmiddels populair bij 3 generaties fans over de hele wereld. The Eagles Legacy brengt de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk, met als doel om de sfeer en de sound van deze fameuze westcoastband steeds weer te laten herbeleven.…

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Op 12 januari was het de eer aan de Rude Mood Blues Band. Als extraatje staat zondag 19 januari 2020 de bluesband The Vaults live op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

The Vaults is een vijf mans Rhythm & Blues formatie uit de provincie Utrecht. Het zijn ervaren muzikanten die hun sporen reeds hebben verdiend. Ze spelen oude Chicago blues, 60’s, en R&B covers, bekende en onbekende nummers. Blues gaat immers nooit vervelen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt The Vaults tussen 13:00 en 14:00.

Highstreet Jazz & Blues
Zondag 19 januari 2020: 12:00 – 14:00*
90FM / ether: 91.7

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 12 januari 2020 de Rude Mood Blues Band op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Rude Mood Blues Band, opgericht in 1990, speelt blues, met invloeden van rock, rockabilly, jazz en soul. De bezetting bestaat uit een zangeres, gitarist, bassist en drummer. De leden van de band komen uit Bunnik, Emmen en Utrecht. Rude Mood heeft een eigen sound en is het levende bewijs dat blues nooit gaat vervelen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt de Rude Mood Blues Band tussen 13:00 en 15:00 bekende en onbekende nummers.

Highstreet Jazz & Blues
Zondag 12 januari 2020: 12:00 – 15:00*
90FM / ether: 91.7

Op maandag 23 december stond het actualiteitenprogramma 90 in de Regio geheel in het teken van het interview met burgemeester Frits Naafs.

In het gesprek werd uitgebreid aandacht besteed aan thema’s zoals de marinierskazerne, de woningnood, het asielzoekerscentrum, lokale nieuwsvoorziening en het burgemeesterschap. Vindt de burgemeester het na 3 termijnen welletjes of gaat hij door tot aan zijn pensioen? Ook de “treincoupébespreking” kwam nog eenmaal ter sprake.

Deze uitzending wordt op 2e kerstdag tussen 18:00 en 20:00 uur herhaald op 90FM.

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 15 december 2019 Richville op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

Organisch, intuïtief en ongepolijst, dat is Richville. Met inmiddels twintig jaar vriendschap tussen Richard van Bergen (zang, gitaar) en Jeroen JJ Goossens (drums, percussie) heeft dit duo onlangs een nieuwe CD gepresenteerd. Beiden zijn geïnspireerd door de sound van analoge vintage apparatuur. De songs ontstonden en ontstaan grotendeels ter plekke door op elkaars spel te reageren. Daardoor krijg je exclusiviteit en spontaan klinkende muziek. Zowel Richard als Jeroen zijn muzikanten die op hoog niveau hun instrumenten beheersen.

Bij Highstreet Jazz & Blues speelt Richville tussen 13:00 en 15:00 veel originals met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes.…

In de één na laatste uitzending van het programma 90 in de Regio van dit jaar schuift burgemeester Frits Naafs aan voor een uitgebreid interview.

De programmamakers blikken met Naafs terug op het decennium en wat hij heeft kunnen betekenen voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De in 2006 aangestelde burgemeester is bezig met zijn laatste ambtstermijn. Behalve de uitgebreide aandacht voor het verleden is er ook ruimte in het programma om vooruit te kijken: welke uitdagingen liggen er nog en hoe ziet Naafs zijn toekomst na het burgemeesterschap?

Samen met inwoners: “Heeft u ook vragen voor de burgemeester?”

De redactie van 90 in de Regio is ook benieuwd naar vragen van inwoners. Welke onderwerpen mogen volgens u niet in het interview ontbreken?…

Door ziekte van Jeanine gaat onderstaand optreden niet door.  Het live optreden is nu verplaatst naar 1 december 2019

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 24 november 2019 Jeanine Roos op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

De muzikaliteit is Jeanine met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan bestaat haar leven uit muziek maken en vooral zingen. Alles begint voor haar (zoals bij vele vocalisten) in het kerkkoor. Op haar 16e wordt ze al leadzangeres in haar eerste coverband en er volgen daarna nog vele andere bands. Ook ligt de ontwikkeling op het gebied van techniek niet stil en Jeanine volgt diverse opleidingen en masterclasses van stemontwikkeling tot zangtechniek (CVT) en didactiek.…

Tijdens het het huiskamerfestival Gluren op de Heuvelrug stelt Regio90 de studio open voor publiek, met niemand minder dan Van Piekeren als live artiest!

De verhalenverteller en zanger jaagt alweer een kwart eeuw achter zijn muzikale droom aan. Nu zijn dochter gaat trouwen kan hij eindelijk met een gerust hart doorbreken. Met zijn rauwe, doorleefde stem neemt hij je mee in zijn wereld. Iedereen mag alles van hem weten.

Voor luisteraars en fans is dit natuurlijk een uitgelezen kans want aanstaande zondagmiddag, 17 november, kan iedereen aanschuiven in de studio om hierbij te zijn. Van Piekeren vertelt en geeft 4 muzikale live optredens. Hij wordt muzikaal begeleid door gitarist Johan Fransen. Kom dus gluren bij 90FM!

Huiskamerfestival

Ter afsluiting van de Nationale Kunstweek verandert de hele Utrechtse Heuvelrug in een groot festivalterrein: Gluren op de Heuvelrug.…

BluesinWijk op 10 november 2019 te gast bij Highstreet Jazz en Blues.

Zaterdag 30 november 2019 staan de café’s in de Wijkse binnenstad weer bol van de blues. Alles op loopafstand van elkaar. Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers lekker eten met een bluesje erbij in vijf restaurants. Na het eten gaat het om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en de Engel en vanaf 21.00 uur beginnen ook de cafés op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht. Overdag ook weer blues op het stadscarillon. Meer info op www.bluesinwijk.nl.

 …

Adrie Dees is afgelopen woensdag, 30 oktober, in zijn woonplaats Maurik overleden. Hij was lange tijd ziek.

Dees verzorgde jarenlang elke zondagavond het weerbericht in de Edison Show op 90FM. Presentator Wil Buis: “Adrie was een weerman van boerenwijsheden die aan de natuur kon zien wat voor weer het werd.” “We gaan hem missen,” valt technicus en co-presentator Dominic Achterberg bij.

Adrie Dees werd 81 jaar.…


Current track

Title

Artist

Background