De actuele coronacijfers

De actuele coronacijfers

In de eerste week van maart overleden twee inwoners van Utrechtse Heuvelrug als gevolg van corona. Eén inwoner werd in het ziekenhuis opgenomen vanwege ernstige Covid 19-klachten. Het aantal nieuwe besmettingen was met 58 relatief laag.

Dat geldt niet voor Wijk bij Duurstede, daar kregen 56 inwoners te horen dat ze corona onder de leden hebben. Daarentegen waren er in Wijk geen nieuwe ziekenhuisopnamen of sterfgevallen als gevolg van het virus.

Het vaccinatieplan moet er voor zorgen dat we het virus onder de knie krijgen. De GGD-Utrecht krijgt hulp bij de vaccinatiecampagne. Tweede- en derdejaar MBO-studenten prikken mee op de verschillende locaties in onze provincie.

Het gaat om studenten van de opleidingen Doktersassistente en Verpleegkunde van de ROC Midden-Nederland, MBO Amersfoort en MBO Utrecht. Vorige week startte al een aantal studenten.

Er zal streng op worden toegezien dat het vaccineren door de studenten goed gebeurt. Als de samenwerking slaagt, willen de GGD en de opleidingsinstituten een duurzame samenwerking opzetten.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar top