Gemeente schenkt inwoners Leersum en omgeving boek over verwoestende valwind

Gemeente schenkt inwoners Leersum en omgeving boek over verwoestende valwind

Bijna twee jaar na de verwoestende valwind die grote schade aanrichtte in Leersum, Valkenheide en een deel van Maarsbergen, heeft de gemeente een speciaal boek gepresenteerd. Het boek, getiteld ‘Alsof de hemel naar beneden kwam’, is bedoeld om de ingrijpende gebeurtenis te markeren en het herstelproces vast te leggen. Het college van de gemeente is ervan overtuigd dat dit boek zal bijdragen aan de verwerking van de valwind door middel van het delen van feiten, herinneringen en ervaringen.

Het boek, geschreven door Edith Hazelzet uit Leersum, bevat talrijke foto’s van 18 juni 2021 en daarna, waarop de impact van de valwind duidelijk zichtbaar is. Veel betrokkenen, waaronder inwoners, hulpverleners en gemeentemedewerkers, hebben hun medewerking verleend aan dit project. Als gebaar van steun biedt het college elk huishouden in het getroffen gebied één exemplaar van het boek aan.

Hoewel er in de afgelopen periode hard is gewerkt aan het herstel van bossen, tuinen, openbaar groen en huizen, zal het nog vele tientallen jaren duren voordat de prachtige groene aanblik van voorheen volledig hersteld is. Het college hoopt dat het boek zal helpen bij de verwerking van de gebeurtenissen en het behouden van ervaringen en herinneringen voor zowel het heden als de toekomst.

Op zondag 18 juni 2023 vond de feestelijke presentatie van het boek plaats op het Kerkplein in Leersum. Alle inwoners van Leersum en omgeving waren uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens het evenement werden er toespraken gehouden, was er muziek en ontvingen enkele inwoners die in het boek aan het woord komen een eerste exemplaar.

Burgemeester Frits Naafs deelde samen met wethouder Rob Jorg persoonlijk 750 boeken uit aan de aanwezige inwoners. “Het was fijn om zoveel exemplaren samen met wethouder Rob Jorg persoonlijk te overhandigen. We kregen veel positieve reacties van mensen die het heel er op prijs stelden dat we dit als gemeente doen. Soms waren mensen zichtbaar ontroerd. Wie zondag niet in de gelegenheid was om te komen kan het boek de komende tijd nog ophalen bij Vivant. Ik hoop dat iedereen dan voor de zomer het boek in huis heeft en dat het lezen van het boek mogelijk helpt bij de verwerking van de valwind. In combinatie met de uitvoering van het herstelplan is er een grote stap in de goed richting gezet”, laat Naafs weten.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven