Grote belangstelling voor informatieavond opvang vluchtelingen Oekraïne

Grote belangstelling voor informatieavond opvang vluchtelingen Oekraïne

Ruim 200 personen waren afgekomen op de door de gemeente Utrechtse Heuvelrug opgezette informatieavond rondom de opvang van de oorlogsvluchtelingen in onze gemeente. Vanuit alle dorpen en geledingen van de gemeenschap zijn mensen geïnteresseerd en gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan een goed ontvangst en verblijf van de naar schatting meer dan 200 vluchtelingen. Een groot deel is momenteel al opgevangen bij gastgezinnen, na de Pasen wordt er een grote groep opgevangen en ondergebracht bij Woonoord in Doorn. Voorbereidingen hiervoor worden nu getroffen.

De komende dagen worden aanbod van en vraag naar hulp en opvang op het gebied van o.a. goederen, activiteiten en gastgezinnen inzichtelijk gemaakt en aan elkaar gekoppeld. Speciale aandacht gaat ook uit naar scholing en activiteiten voor jeugd en jongeren.

Burgemeester Frits Naafs verwacht wel dat de vluchtelingen enige tijd nodig hebben om na hun lange reis vol intense ervaringen tot rust te komen. Activiteiten en contacten met de gemeenschap zullen hier op worden afgestemd.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven