Piek in besmettingscijfers Wijk bij Duurstede

Piek in besmettingscijfers Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede – Uit de wekelijkse besmettingscijfers van het RIVM blijkt dat de gemeente Wijk bij Duurstede in de periode 9 tot en met 22 juni 2021 het hoogste aantal corona-meldingen heeft. Per 100.000 inwoners gaat het om bijna 272 meldingen. De gemeente zegt in een reactie dat het gaat om een incident. De cijfers worden wekelijks geanalyseerd om te kijken of er maatregelen genomen moeten worden.

De GGD regio Utrecht zegt: “Het klopt dat Wijk bij Duurstede de afgelopen week relatief gezien veel besmettingen heeft (aantal besmettingen per 100.000 inwoners). Omdat het aantal besmettingen in heel Nederland laag is kunnen de cijfers heel erg uiteen lopen tussen verschillende gemeentes. Zeker als het aantal inwoners in die gemeente ook relatief klein is. Eén besmetting kan daardoor al het cijfer enorm doen stijgen en met lage landelijke cijfers valt dat op.”

“In Wijk bij Duurstede zien we, net zoals in de rest van de regio, de afgelopen week besmettingen die gerelateerd zijn aan schoolactiviteiten (schoolkamp, maar ook gewoon onderwijs), enkelen zijn ook aan elkaar gerelateerd en zijn afgelopen week in beeld gekomen. Dit zorgde voor relatief een grote stijging in Wijk bij Duurstede. Blijf je aan de maatregelen houden zoals ze gelden, dus 1,5 meter afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Ondanks dat we volop vaccineren, blijft het belangrijk.”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven