Politie lost waarschuwingsschot in Driebergen na achtervolging, tweede verdachte nog spoorloos

Politie lost waarschuwingsschot in Driebergen na achtervolging, tweede verdachte nog spoorloos

Bij een afrit van de A12 in Driebergen is vanochtend een verdachte aangehouden na een lange achtervolging. Dat meldt de politie. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Aanleiding voor de achtervolging was een gewapende autokaping in het Duitse Wesel.
Doordat de verdachten naar Nederland reden, waarschuwde de Duitse politie hun Nederlandse collega’s. Rond 9.00 uur werd de auto in Oost-Nederland gezien waarop de politie de achtervolging inzette. Ook volgden twee politiehelikopters de auto.

Tweede verdachte

De auto kwam tot stilstand na een botsing met meerdere voertuigen op de afrit van de A12 in Driebergen. Eén verdachte kon worden aangehouden, naar een tweede verdachte wordt nog gezocht. Het gaat om een man met een rode joggingbroek en kort zwart haar.
Vanwege het incident was er tijdelijk geen treinverkeer mogelijk richting het station Driebergen-Zeist, meldt de NS. De Hoofdstraat in Driebergen is in beide richtingen nog wel afgesloten.
Minstens één school uit de omgeving heeft besloten de kinderen binnen te houden terwijl de tweede verdachte nog op de vlucht is. “Voor de zekerheid houden wij de kinderen binnen”, laat de school in een bericht aan de ouders weten. Of andere scholen dit ook doen, is niet bekend.
Bron: RTV Utrecht

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven