Toch geen tweede verdachte schietincident Driebergen, politie trekt getuigenoproep in

Toch geen tweede verdachte schietincident Driebergen, politie trekt getuigenoproep in

Er blijkt toch geen tweede verdachte te zijn bij het schietincident in Driebergen. De politie meldde gisteren nog dat een tweede inzittende voortvluchtig was, maar die man blijkt dus niet te bestaan. De politie trekt haar getuigenoproep daarom in.
Bij een afrit van de A12 in Driebergen eindigde gisterochtend een lange politie-achtervolging. Aanleiding hiervoor was een gewapende autokaping in het Duitse Wesel. De auto kwam tot stilstand na een botsing met meerdere voertuigen. Bij de daaropvolgende aanhouding loste de politie een waarschuwingsschot.
Eén verdachte werd daarbij aangehouden, maar de politie liet weten dat naar een tweede inzittende nog werd gezocht. Op basis van getuigenverklaringen werd er een signalement verspreid van een man met een rode joggingbroek en kort zwart haar.

Vuurwapengevaarlijk

 

Een dag later blijkt dat er geen tweede verdachte is. “We hebben gisteren op basis van de eerste getuigen inderdaad het beeld gekregen dat er mogelijk sprake was van twee inzittenden. Omdat zij wellicht vuurgevaarlijk waren, waren wij genoodzaakt direct grootschalig in te zetten in de opsporing. Vandaar het eerdere bericht.”
Na gesprekken met meerdere getuigen is de politie toch tot de conclusie gekomen dat de verdachte in zijn eentje in de auto zat.
Bron: RTV Utrecht

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven