Utrechtse Fietsvierdaagse is meer dan alleen fietsen

Utrechtse Fietsvierdaagse is meer dan alleen fietsen

Op 19 augustus begint de derde editie van de Utrechtse Fietsvierdaagse, georganiseerd door Central Events in samenwerking met de provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente Zeist en het vfonds.  Er zijn elke dag drie uitgestippelde routes van 25, 40 of 60 kilometer. Deelnemers starten en finishen bij de KNVB Campus in Zeist.

Vorig jaar startte de Fietsvierdaagse ook bij de KNVB campus in Zeist en dat is goed bevallen zeggen de organisatoren van de Fietsvierdaagse. “De campus is een fijne plek om te starten. Het is een mooie locatie in de bossen en je kunt vanaf daar gemakkelijk verschillende fietsroutes afleggen. Daarnaast is het ook een handige plek om de vierdaagse coronaproof te organiseren.”

Thema’s 

Wat de Utrechtse Fietsvierdaagse zo speciaal maakt zijn de verschillende thema’s die aan bod komen tijdens de fietstocht. Dit jaar zijn dat: natuur en landschap, veiligheid en vrede, de Romeinse Limes en duurzaamheid en klimaat. Iedere fietsdag staat er weer een ander thema centraal. “Het draait om meer dan alleen fietsen. We zorgen ook voor een stukje kennisoverdracht van het gebied. Dat trekt veel mensen aan.”

Zo kom je onderweg de rondtrekkende schaapskudde van herder José Struik tegen, fiets je langs de Stichting Waardering Erkenning Politie, kom je langs Fort Fectio, het is het oudste en grootste Romeinse fort in ons land en breng je een bezoekje aan de biologische Brouwerij De Leckere.

Je kunt zelf kiezen hoeveel dagen je meefietst. Je kunt je inschrijven voor één, twee, drie of alle vier de dagen. Tot nu toe zijn er 350 aanmeldingen, maar de organisatie verwacht dat er nog aanmeldingen bij zullen komen.

Ga voor meer informatie naar: www.utrechtsefietsvierdaagse.nl

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven