Vikinghal in Wijk bij Duurstede doelwit van inbrekers en vandalisme

Vikinghal in Wijk bij Duurstede doelwit van inbrekers en vandalisme

WIJK BIJ DUURSTEDE – Zondag is er ingebroken in de Vikinghal in Wijk bij Duurstede. Een aantal boormachines, een vlakschuurmachine, een kar vol gereedschap zijn ontvreemd en er zijn vernielingen aangericht. “Ze hebben een brandblusser leeggespoten, een vitrinekast kapotgeslagen en vooral veel troep achtergelaten”, vertelt bestuurslid Kees Sterrenburg. De inbrekers kwamen binnen door een dichtgetimmerd raam te forceren. De politie heeft sporenonderzoek gedaan.

 

De voormalige sporthal is de afgelopen jaren de bouwplaats geweest van het inmiddels te water gelaten Vikingschip Dorestad. “Zeker drie jaar lang hebben we in deze hal met man en macht aan het schip gebouwd. En altijd was er de angst dat er ingebroken zou worden of dat het schip vernield zou worden. Die angst bleek niet ongegrond”, zegt Sterrenburg. “Maar gelukkig ligt het schip veilig in de haven. Deze hal wordt nog mondjesmaat gebruikt.”

De Vikinghal is geen fraai aanzicht meer en een doorn in het oog voor omwonenden. Samen met de vernieuwing van het winkelcentrum De Heul zal het pand gesloopt gaan worden en plaatsmaken voor een supermarkt en appartementen. Kees Sterrenburg: “Je kon hier natuurlijk op wachten. De hal staat nu vrijwel leeg en dan is het voor gasten die een beetje willen banjeren natuurlijk een mooie speelplek.”

Gemeente Wijk bij Duurstede laat weten dat de hal voorlopig nog niet gesloopt kan worden. “Het gaat zeker nog 1,5 jaar tot 2 jaar duren voordat er begonnen wordt met de nieuwbouw op deze locatie. We zijn gebonden aan contractuele afspraken met de nieuwe supermarkt. We hebben tot die tijd geen concrete plannen met de Vikinghal. De locatie staat al langere tijd onder verscherpt toezicht van politie en BOA’s om dit soort problemen te voorkomen.”

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven