Vuurwerk afsteken is (bijna) geschiedenis

Vuurwerk afsteken is (bijna) geschiedenis

Een vuurwerkverbod gaat er komen, maar wanneer? De verwachting is dat een algemeen en landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk van kracht wordt bij de jaarwisseling van 2022 naar 2023. Dit jaar wordt het aantal vuurwerkvrije zones in de gemeente Utrechtse Heuvelrug al sterk uitgebreid.

Gisteravond bleek in de raadsvergadering van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug dat alle partijen unaniem voor een verbod zijn. Tot het moment dat een landelijke verbod ingaat willen D66, BHV Lokaal en de ChristenUnie tot een voorbereidende, regionale aanpak komen van het verbod. Ze dienden een motie in om dat mogelijk te maken. De partijen zijn al bezig om actief buurgemeenten te benaderen om het verbod op de agenda te zetten. “Hoe eerder een verbod, hoe beter. Voor mens, dier en natuur” zegt raadslid Clemens Festen van OPEN. Ook Teunis Reedijk van het CDA is voor een verbod en het helemaal eens met de motie, maar wijst wel op het belang van goede handhaving die nodig is als het verbod ingaat.

Burgemeester Frits Naafs wil dit jaar de stiltegebieden toevoegen aan de al bestaande vuurwerkvrije zones. Dat betekent dat er dit jaar 51 vuurwerkvrije zones zijn binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug. “Daarmee groeien we toe naar een landelijk verbod.”

Wat gaat u doen tijdens de jaarwisseling als vuurwerk niet meer mag? Doe mee met onze poll

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar boven