Duurzaam

Woensdag 22 juli is door ongeruste boeren uitgeroepen tot actiedag. De exacte plannen zijn niet bekend, maar overlast is zeker niet uitgesloten.

Eerder werd bekend dat onder andere het RIVM in Bilthoven doel is van de trekkers, later werd duidelijk dat dit niet wordt geduld. Daarom zullen de actievoerders uitwijken naar een andere locatie in De Bilt. De boze agrariërs verdenken het RIVM ervan geen eerlijke cijfers naar buiten te brengen, de informatie zou ingegeven zijn door politieke motieven.

Ook elders in het land zullen trekkers de weg op gaan. Dat zorgt ongetwijfeld voor overlast. De boeren zijn onder meer boos over de door minister Schouten voorgestelde veevoerregels. Schouten wil het eiwitgehalte in het voer omlaag brengen.…

Een ruime meerderheid van de huishoudens van Cothen is tegen de aanleg van het beoogde zonnepark. Duurzaamheid is prima, maar niet op deze locatie.

Wethouder Hans Marchal ontving maar liefst 704 ondertekende petities van evenzoveel huishoudens. Dat is een ruime meerderheid van de in totaal 1.135 adressen. En dat is niet de eindstand, er komen nog ondertekenaars bij.

De bewoners van het Kromme Rijn-dorp zijn duidelijk: ze zien het initiatief van BHM Solar totaal niet zitten. Het gebied bij de Groenewoudseweg leent zich niet voor een groot zonneveldenterrein. Wethouder Marchal kreeg het dringende verzoek mee om het signaal zeer serieus te nemen. Er is geen draagvlak, het dorp is massaal tegen.…

Kinderboerderij ’t Woelige Nest plaatste recent 24 zonnepanelen. Dit was mogelijk dankzij een gift van stichting Wel-Doen uit Driebergen.

Wethouder Rob Jorg (Utrechtse Heuvelrug) was bij de officiële ingebruikname. Jorg: ‘Dit past mooi bij de inzet van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om zoveel mogelijk ‘zon-op-dak’ te realiseren. De Driebergse kinderboerderij was vanwege corona enige tijd gesloten, maar is weer ‘in actie’.

Stichting Wel-Doen werd twee jaar terug opgericht. Met donaties van voornamelijk lokale personen en instellingen uit Driebergen-Rijsenburg ondersteunt de stichting uiteenlopende, maatschappelijke doelen die te maken hebben met kunst, cultuur, natuur, sport, zorg en welzijn.…

Corona maakte de geplande Energietafels onmogelijk, in plaats daarvan was er op 9 juni een eerste online bijeenkomst over kleine energiebesparende maatregelen. Het webinar werd door de deelnemers enthousiast ontvangen.

Wethouder Hans Marchal nam ook deel. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om aan kleine energiebesparende maatregelen te denken. De Wijkse wethouder: ‘Ons motto is ‘klein beginnen en groot winnen’. Want ja, we hebben een ambitie. Dat is Wijk bij Duurstede energieneutraal in 2030. Dat is een mooie en uitdagende ambitie. Dan hebben we het over grote dingen, maar ook de kleine dingen leggen gewicht in de schaal.’

U kunt het webinar terugkijken via jouwhuisslimmer.nl en dan de link Wijk bij Duurstede.…


Current track

Title

Artist

Background