Laatste Nieuws

FC Driebergen heeft een hoofdtrainer voor volgend seizoen. De vierdeklasser sloot een overeenkomst met de 27-jarige Valentijn Zegwaart.

De nieuwe man komt uit eigen huis en was het voorbije seizoen assistent-hoofdtrainer. Nadat hij zijn eigen voetbalcarrière moest beëindigen door blessureleed, legde hij zich toe op het trainersvak. Tolga Albayrak en Kevin van Woudenberg zijn aangesteld als assistenten van de nieuwe hoofdtrainer.

FC Driebergen sloot de niet-afgemaakte competitie af met een derde plaats in de vierde klasse, ruim achter lijstaanvoerder VVA Achterberg.…

Ook in deze corona-tijd is er genoeg te doen op de Utrechtse Heuvelrug. Genieten van de rust, van de natuur. Op de Heuvelrug helpt.

De komende tijd krijgen we stap voor stap steeds meer ruimte. Grotere evenementen zijn in elk geval tot 1 september niet aan de orde, maar er zijn genoeg leuke activiteiten die we nu wél kunnen ondernemen. Ook steeds meer locaties in onze regio heropenen de deuren.

De site Op de Heuvelrug maakte een top 10 met leuke uitgaansopties. Raadpleeg wel vooraf de site van de locatie voor openingstijden en hoe aan te melden. En houdt u aan de richtlijnen, houdt afstand en vermijd drukte.…

Per volgend jaar voert Wijk bij Duurstede een nieuw afvalbeleid in, met naast vaste bedragen een betaling per aangeleverde grijze kliko. De regeling blijkt niet voor alle inwoners duidelijk.

DIFTAR, zo heet de regeling, staat voor geDIFferentieerde TARieven. Het aanbieden van de grijze kliko voor restafval kost een standaardbedrag, evenals het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container. Het principe is ‘afval scheiden loont’.

De regeling, die 1 januari aanstaande ingaat, roept de nodige vragen op. Daarom richtte de gemeente een speciale infopagina op de site in. Zie hier.

De regionale energie discussie is op dit moment hot news. Onder meer in Utrechtse Heuvelrug houden de plannen de gemoederen bezig.

Ook de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede sprak afgelopen week over de RES. Binnenkort moet Wijk daar een besluit over nemen. Het gesprek in de raad ging voornamelijk over de verschillende manieren om de RES-doelen te bereiken en hoe Wijk bij Duurstede daar een bijdrage aan kan leveren.

De raad ziet vooral heil in zonnevelden en wil zo de bijdragen aan de doelen van de energiestrategie van de U16.…

D66, ChristenUnie, OPEN en CDA in Utrechtse Heuvelrug stellen vragen over de mogelijkheden tot opvang van alleenstaande vluchtelingenkinderen. Het college is hier tot op heden niet voor.

Het college wijst er op dat de gemeente al een actieve en substantiële bijdrage levert via het AZC Leersum, met een capaciteit van 550 asielzoekers. Deze inzet is groter dan die van gemeenten in de regio.

De motie van de vier partijen vraagt het college over deze kwestie in overleg te treden met de colleges van de andere gemeenten in de regio. Een vergelijkbare motie zal ook in de andere gemeenten in onze regio ingediend worden. De alleenstaande vluchtelingkinderen die in barre omstandigheden op Lesbos verblijven, mogen niet het kind van de rekening worden.…

Dalto is erin geslaagd om de selectie te versterken. Dat was nodig, want de korfballers uit Driebergen komen volgend seizoen op het hoogste niveau uit: de Korfbal League.

Vanuit de jeugd komt Kris Boere over. Boere (op de foto met bal) is afkomstig uit Westbroek, maar koos jaren terug al voor de jeugdopleiding van Dalto. De afgelopen jaren werd hij steevast geselecteerd voor de nationale selecties.

Uit de tweede selectie komen twee spelers door. Eline Geurtsen heeft zeker het vereiste niveau, maar was vanwege studie niet eerder beschikbaar voor de selectie. Mika Anbeek maakte deel uit van de jeugdselectie die de finale om het NK speelde, hij is de derde nieuwkomer in de eerste selectie van Dalto/Klaverblad Verzekeringen.…

RIVM en de diverse overheden roepen ons op om de komende dagen voorzichtig te blijven. Corona lijkt wat weggeëbd, maar het gevaar voor een tweede golf ligt op de loer.

Het is een mooi pinksterweekeinde, dat staat wel vast. Maandag begint de meteorologische zomer, maar het mooie weer wacht niet zo lang. Ook zaterdag en zondag perfecte temperaturen.

Wat u ook gaat doen, houdt u aan de voorschriften. Houdt afstand, vermijd drukte, respecteer de voorschriften. Ze zijn er niet voor niets, alleen samen krijgen we corona onder controle!…

Direct na Pinksteren begint Heuvelrug Sportief en Gezond weer met de wandelchallenge. De wandelingen starten vanuit Amerongen, Doorn, Driebergen en Leersum.

In ieder dorp is er tenminste eenmaal per week een wandelmogelijkheid, onder begeleiding van een professionele wandeltrainer. De challenge bereidt de deelnemers voor op een afsluitende loop. Wat die afsluitende loop gaat worden, dat is nog een verrassing. Maar leuk gaat het zeker worden.

Het kost 25 euro voor 8 wandelingen plus de eindloop. Voor meer informatie klik hier.…

De gemeente Utrechtse Heuvelrug meldt dat milieustraat Velperengh in Doorn voorlopig nog op zaterdag dicht blijft.

De drukte neemt wel langzaam af, maar de inzet van extra personeel is nog nodig. Verder vragen andere werkzaamheden in de buitenruimte, die uitgesteld waren om de milieustraat te kunnen bemensen, weer de volle aandacht van het gemeentepersoneel. Om die reden ziet de gemeente geen kans om Velperengh weer op zaterdagmorgen te openen.

De milieustraat in Doorn is op werkdagen geopend van 08.00-16.00 uur.…

Recreatieterrein De Gravenbol in Wijk bij Duurstede kan al op woensdag 3 juni open voor publiek. Ook de toiletvoorziening op het terrein gaat dan weer open. Exploitant Costa del Luna zet de komende dagen alles op alles om te zorgen voor een veilig terrein en dito water. Het pinksterweekeinde is het terrein nog gesloten, zodat er voldoende gelegenheid is om het werk te kunnen afronden.

Aanleiding voor de snelle opening is dat door afsluiting van De Gravenbol de druk op andere gebieden, bijvoorbeeld langs de Lek, te groot wordt. De gevaarlijke situaties die daardoor ontstaan, vindt het college van Wijk bij Duurstede onaanvaardbaar.…


Current track

Title

Artist

Background