Driebergen

Vanaf dit weekend neemt ook de brandweer Driebergen extra maatregelen wanneer ze de ambulancedienst ondersteunen. Uit voorzorg dragen ze beschermende overalls. Deze worden direct na inzet vernietigd. Reguliere kleding is beschikbaar voor normale inzet.…

Het project Driebergen-Zeist heeft een mijlpaal bereikt. In een heel klein gezelschap en met voldoende afstand van elkaar zijn door alle betrokkenen de handtekeningen gezet. Het project is daarmee opgeleverd aan opdrachtgever Prorail en overgedragen aan de diverse beheerders, zoals de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, de Nederlandse Spoorwegen (stationsgebouw) en Prorail zelf. Dit is allemaal 9 maanden eerder dan bedacht.
Dat betekent dat de bouw klaar is, op enkele restwerkzaamheden na.…

Zaterdag 28 maart gaat de inzameling van oud papier binnen de bebouwde kom in Driebergen (Zuid) en Maarn en Maarsbergen niet door.
Het oud papier wordt nu ingezameld op:
Maandag 30 maart: in Driebergen (Zuid)
Dinsdag 31 maart: in Maarn en Maarsbergen…

Voor heel Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Door de oproep om thuis te werken en het sluiten van scholen, is het extreem rustig in het openbaar vervoer. Ook voor de fietsenstallingen bij stations geldt dit.
Vanaf 21 maart is er per station, waar mogelijk, tenminste één fietsenstalling open voor reizigers. De stallingen zijn open van een kwartier voor de eerste trein tot een kwartier na de laatste trein. In deze stallingen is ook OV-fiets te huur.
De bemenste stallingen zijn tijdelijk gratis: om hand-op-hand contact te beperken hoeven reizigers niet meer in- of uit te checken. De Fiets & Service punten (voor fietsreparatie en fiets accessoires) in de fietsenstallingen gaan dicht per 21 maart.…

Er zijn weer fietsen verwijderd bij het station Driebergen-Zeist. Het gaat om fietsen die aan de Odijkerweg staan en (achtergebleven) fietsen in Vierdaelen. De fietsen worden overgebracht naar de oude gemeentewerf in Maarn. De eigenaren kunnen de gemeente bellen, (0343) 56 56 00, en een afspraak maken hun rijwiel (tegen betaling van 20 euro) op te halen.…

In verband met een vermissing in Driebergen/Zeist is de politie op zoek naar een man met Asperger van 27 jaar oud die op een zwarte fiets met mandje is vertrokken. Signalement: 1.86 meter lang, stevig postuur, kaal, zwarte jas, donkergrijze spijkerbroek, grijs/witte schoenen.…

Reizigers die hun fiets voor woensdag 19 februari op het stationsgebied Driebergen-Zeist hebben laten staan, kunnen deze tot uiterlijk vrijdag 13 maart ophalen. De fietsen werden verwijderd voor de laatste grote werkzaamheden aan het station.
Meer informatie over waar u uw fiets kunt ophalen is te vinden op stationdriebergenzeist.nl. Na de ophaalservice van aannemer BAM, worden alle fietsen overdragen aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug.…

In het centrum van Driebergen is vrijdagmiddag een auto bij een dierenkliniek naar binnen gereden.
De automobilist drukte per ongeluk zijn gaspedaal in in plaats van de rem.
De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De brandweer gaat nu verder kijken wat er met het zwaar beschadigde pand gaat gebeuren in verband met instortingsgevaar.…

Ook de 2020-editie van de 3Bergenloop was een succes. Met ruim 1600 deelnemers op het schitterende parcours in de Driebergse bossen en qua weer de mooiste dag van de week, kon het eigenlijk niet fout gaan.

’s Morgens vanaf half tien startte de jeugd vanaf camping Het Grote Bos. De kinderen van 4, 5 en 6 jaar liepen één ronde van 750 meter over een onverhard bospad, de oudere kinderen legden twee ronden af. Na de prijsuitreiking bij de jeugd startten de volwassenen onder grote publieke belangstelling voor hun loop over 6 of 12,5 kilometer of zelfs de halve marathon.

Donderdag een sfeerreportage in 90 In de Regio, tussen 18.00 en 20.00 uur op 90FM.…

Sinds maandagochtend vertrekken en stoppen de treinen weer volgens dienstregeling op een compleet vernieuwd station Driebergen-Zeist. Om 06:01 uur kwam de eerste trein – een Intercity vanaf Utrecht Centraal – op het station aan. Afgelopen week was er vervangend busvervoer tussen Utrecht en Ede-Wageningen zodat ProRail de laatste werkzaamheden van een jarenlange verbouwing kon uitvoeren.

ProRail heeft afgelopen week de tijdelijke voetgangerstraverse verwijderd en de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik. Vanaf de start van de dienstregeling maandagmorgen vertrekken er weer twee Intercity’s per uur in de richtingen Utrecht en Ede-Wageningen / Arnhem en twee Sprinters per uur richting Utrecht en richting Rhenen – in de spits zijn dat vier Sprinters.

Vier sporen

Het gebied rondom het vernieuwde station Driebergen-Zeist is de afgelopen jaren compleet vernieuwd.…


Current track

Title

Artist

Background