Kromme Rijnstreek

De inwoners van het dorp ’t Goy lijken massaal tegenstander van de komst van windmolens in het gebied. De gemeente Houten maakte onlangs bekend dat de plaatsing van windturbines bij de Goyerbrug een reële optie is.

Op veel huizen, boerderijen en bedrijfsgebouwen in de omgeving van het dorp zijn protestposters te zien. En niet alleen de inwoners van dit deel van de gemeente Houten zouden last krijgen van de windbouwwerken. De locatie ligt kort bij het grenspunt van de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Ook inwoners van Werkhoven en Cothen bijvoorbeeld krijgen dan te maken met horizonvervuiling.

De inwoners van het gebied zeggen dat de molens de harmonie van het landschap verstoren. Het zou kunnen gaan om molens van 240 meter hoog, ruim twee keer zo hoog als de toren van de Utrechtse Dom.…

Op diverse plekken in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn nieuwe wandelknooppuntbordjes geplaatst. De gemeente krijgt daarmee een uitgebreid netwerk aan wandelroutes.

Het gaat om de aanleg van het nieuwe wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek. Het netwerk bestaat uit knooppunten die met elkaar zijn verbonden, een beproefd systeem dat in het hele land wordt gebruikt. De punten zijn met bordjes aangegeven, op informatiepanelen staat een kaart van de omgeving. De aanleg en vooral de controle van het netwerk zal nog even duren. Komend najaar is het netwerk klaar en te raadplegen via een digitale routeplanner, een app en gedrukte kaarten.

Na voltooiing telt onze provincie in totaal ruim 1.600 wandelkilometers aan vastgelegde routes.…

Dit is Wijk weet dat er een derde verdachte in de Cothense moordzaak is aangehouden. Het gaat om een 28-jarige vrouw uit De Ronde Venen. De schoonzoon en de echtgenote van de vermoordde man zitten al langer achter de tralies. Het betreft de aanslag van 26 maart, waarbij een 50-jarige inwoner van het Kromme Rijn-dorp om het leven kwam.

*

Hotelketen Postillion, met in onze regio een grote vestiging in Bunnik, heeft het moeilijk. Zo’n 110 van de in totaal 350 werknemers verliezen hun baan. Het bedrijf is sterk afhankelijk van de zakelijke markt, vooral congressen gecombineerd met hotelovernachtingen. De directie vreest een omzetdaling van zo’n zestig procent.…

Het Jaagpad langs de Kromme Rijn is weer open. Het wandelpad was geruime tijd verboden gebied vanwege de coronasituatie.

Nu de situatie opklaart, vindt de Veiligheidsregio Utrecht in overleg met de gemeentes Bunnik, Utrecht en Wijk bij Duurstede dat het pad weer veilig genoeg is. Het bewegwijzerde pad meet in totaal 29 kilometer en is populair bij wandelaars. Het voert niet alleen langs de loop van de prachtige Kromme Rijn, maar ook door de karakteristieke dorpen.

Het blijft belangrijk dat wandelaars afstand houden, elkaar de ruimte geven en drukte vermijden. Dit is ieders verantwoordelijkheid, alleen samen krijgen we corona onder controle.…

Stichting Kasteel Amerongen wil samen met gemeente Utrechtse Heuvelrug het Margaretha Turnorplein opnieuw inrichten, zo schrijft De Kaap. Of dit lukt is vooral afhankelijk van vergunningen en financiering.

RTV Utrecht meldt dat de provincie Utrecht met omwonenden en gemeenten in gesprek gaat om de N229 tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede veiliger te maken. Aanleiding is het aantal ongelukken op de tweebaansweg.…

Vanaf aanstaande maandag zendt 90TV de film Het Langebroeck uit. De unieke productie over de geschiedenis van Langbroek gaat om 14.00 uur in première op de streekzender.

Het docudrama gemaakt door Kees Linnenbank begint in het jaar 1122, toen gestart werd met de aanleg van de wetering. Acteurs spelen de historische gebeurtenissen na. We zien arbeiders en adellieden langskomen, maar ook de Bisschop van Utrecht.

90TV is te zien via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1474 en CaiWay kanaal 12. Bekijk hier de promo.…

De gemeenteraden van Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen en Renswoude stelden samen het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug vast. Na een jaar is al te merken dat het plan werkt.

Alle betrokken gemeenten boeken naar eigen zeggen dankzij de samenwerking mooie resultaten tegen ondermijnende criminaliteit. Hierbij probeert de onderwereld gebruik te maken van faciliteiten en diensten van de bovenwereld. Criminelen proberen bijvoorbeeld een schuur of loods te huren of crimineel geld wit te wassen.

Dit kan de samenleving en rechtsstaat ontwrichten en ondermijnen. Daarom is de regionale samenwerking zo belangrijk, zo stellen de betrokken gemeenten.…

Woensdagochtend was er een ernstige botsing op de provinciale weg in de buurt van Werkhoven.

Het ging om een frontale botsing van twee auto’s, op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. Er werd een traumahelikopter ingezet, bus 41 reed tijdelijk een andere route.

De politie meldde later op de dag dat één van de bestuurders, een 18-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, het ongeval niet heeft overleefd.  De inzittende van de andere auto raakte lichtgewond. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Bron: Politie Utrecht…

De huidige pont op de Kromme Rijn doet al bijna een kwart eeuw dienst, maar is nu toch aan vervanging toe. Utrechts Landschap gaat de pont vervangen door een exemplaar met elektromotor.

Het nieuwe vaartuig is niet alleen beter voor het milieu, maar ook fluisterstil. Op 9 mei zal de nieuwe pont zijn eerste vaartocht maken, vanaf het vertrouwde vertrekpunt op landgoed Niënhof in Bunnik.…

ABN AMRO heeft per direct zo’n 470 geldautomaten tijdelijk gesloten. De noodmaatregel is volgens de bank nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. Het geld is uit de machines gehaald.

De afgelopen periode vond een nieuwe golf aan gewelddadige plofkraken door criminele bendes plaats. De ontploffingen hebben vooral ‘een bepaald type geldautomaat’ van ABN Amro getroffen en veroorzaken angst en onrust bij omwonenden en ondernemers.

In onze regio was recent een geldautomaat van de bank in Amerongen doelwit van plofkrakers.…


Current track

Title

Artist

Background