Kromme Rijnstreek

Stichting Kasteel Amerongen wil samen met gemeente Utrechtse Heuvelrug het Margaretha Turnorplein opnieuw inrichten, zo schrijft De Kaap. Of dit lukt is vooral afhankelijk van vergunningen en financiering.

RTV Utrecht meldt dat de provincie Utrecht met omwonenden en gemeenten in gesprek gaat om de N229 tussen Bunnik en Wijk bij Duurstede veiliger te maken. Aanleiding is het aantal ongelukken op de tweebaansweg.…

Vanaf aanstaande maandag zendt 90TV de film Het Langebroeck uit. De unieke productie over de geschiedenis van Langbroek gaat om 14.00 uur in première op de streekzender.

Het docudrama gemaakt door Kees Linnenbank begint in het jaar 1122, toen gestart werd met de aanleg van de wetering. Acteurs spelen de historische gebeurtenissen na. We zien arbeiders en adellieden langskomen, maar ook de Bisschop van Utrecht.

90TV is te zien via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1474 en CaiWay kanaal 12. Bekijk hier de promo.…

De gemeenteraden van Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Rhenen en Renswoude stelden samen het Integraal Veiligheidsplan Heuvelrug vast. Na een jaar is al te merken dat het plan werkt.

Alle betrokken gemeenten boeken naar eigen zeggen dankzij de samenwerking mooie resultaten tegen ondermijnende criminaliteit. Hierbij probeert de onderwereld gebruik te maken van faciliteiten en diensten van de bovenwereld. Criminelen proberen bijvoorbeeld een schuur of loods te huren of crimineel geld wit te wassen.

Dit kan de samenleving en rechtsstaat ontwrichten en ondermijnen. Daarom is de regionale samenwerking zo belangrijk, zo stellen de betrokken gemeenten.…

Woensdagochtend was er een ernstige botsing op de provinciale weg in de buurt van Werkhoven.

Het ging om een frontale botsing van twee auto’s, op de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. Er werd een traumahelikopter ingezet, bus 41 reed tijdelijk een andere route.

De politie meldde later op de dag dat één van de bestuurders, een 18-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede, het ongeval niet heeft overleefd.  De inzittende van de andere auto raakte lichtgewond. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Bron: Politie Utrecht…

De huidige pont op de Kromme Rijn doet al bijna een kwart eeuw dienst, maar is nu toch aan vervanging toe. Utrechts Landschap gaat de pont vervangen door een exemplaar met elektromotor.

Het nieuwe vaartuig is niet alleen beter voor het milieu, maar ook fluisterstil. Op 9 mei zal de nieuwe pont zijn eerste vaartocht maken, vanaf het vertrouwde vertrekpunt op landgoed Niënhof in Bunnik.…

ABN AMRO heeft per direct zo’n 470 geldautomaten tijdelijk gesloten. De noodmaatregel is volgens de bank nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. Het geld is uit de machines gehaald.

De afgelopen periode vond een nieuwe golf aan gewelddadige plofkraken door criminele bendes plaats. De ontploffingen hebben vooral ‘een bepaald type geldautomaat’ van ABN Amro getroffen en veroorzaken angst en onrust bij omwonenden en ondernemers.

In onze regio was recent een geldautomaat van de bank in Amerongen doelwit van plofkrakers.…

Het Defensie Helicopter Commando en eenheden van de Special Operations Forces voeren bij Werkhoven een gezamelijke oefening uit. De training, Thunder Poseidon genoemd, waarbij grond-luchtsamenwerking centraal staat, vindt plaats op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 november, van 9:00 uur ’s morgens tot 21:00 ’s avonds.

Bij de oefeningen ligt de minimum vlieghoogte soms onder de 30 meter. Overvliegen van bebouwing wordt zoveel mogelijk vermeden.

Foto: Sybren Visser…

Wijk bij Duurstede heeft samen met woningstichting Viveste, woningbouwstichting Cothen en huurdersbelangenvereniging Krommerijn (HBV) afspraken gemaakt over wonen. De basis voor de afspraken is de gemeentelijke Woonvisie. De zogenoemde ‘prestatieafspraken’ gaan over wat de woningbouwstichtingen kunnen bijdragen aan dit beleid. De partijen concluderen dat de woningmarkt in Wijk bij Duurstede flink op slot zit. Er zijn te weinig woningen voor inwoners die een woning zoeken. Doel is zo veel mogelijk inwoners de woning te bieden die bij hen past. Een goede doorstroming kan daarbij helpen. Dat betekent, dat bewoners van de ene naar de andere woning gaan. De woning die ze achterlaten, komt vrij voor andere woningzoekenden. Ook zullen de woningstichtingen hun onderhoud zo duurzaam mogelijk gaan uitvoeren. De prestatieafspraken hebben in ieder geval tot doel om het woningaanbod beter te laten overeenkomen met de vraag.…

In de Kromme Rijnstreek bieden verschillende organisaties de helpende hand aan ondernemers en inwoners die plannen hebben voor een vitaal platteland. Tijdens het Streekplatform op 10 december in Bunnik, lanceert het Streekplatform een website waarmee initiatiefnemers op weg geholpen worden. Bij het aanvragen van een vergunning voor plattelandsactiviteiten of duurzame initiatieven die passen in de omgevingsvisie. Ook hoort u deze avond meer over de subsidieregeling Leefbaarheid in de Kleine Kernen en het Europese plattelandsprogramma LEADER.…

De aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Kromme Rijnstreek is in volle gang. In mei werd bekend dat er genoeg animo is voor de snelle internetaansluiting. In totaal wordt er in het gebied ongeveer 540 kilometer gegraven.

Berm-mengsel

De gemeente Wijk bij Duurstede zaait binnenkort een bloemrijk berm-mengsel speciaal voor bijen en andere insecten op de plekken waar gegraven is voor glasvezel.…


Current track

Title

Artist

Background