Leersum

Voetbalvereniging HDS won deze week de ‘helden-actie’. Dankzij het gewonnen geldbedrag installeert de club uit Leersum een gloednieuwe lichtinstallatie.

De actie zocht uitzonderlijke initiatieven die in de coronacrisis ontstonden. Helden van sportverenigingen die iets uitzonderlijks deden om anderen te helpen. HDS zette in samenwerking met de lokale Albert Heijn een gratis bezorgservice op voor mensen die zelf geen boodschappen konden doen.

Inwoners gaven via telefoon, mail of formulier een bestelling door. Vervolgens ging een team winkelen bij AH, de oudere jeugd bezorgde de boodschappen bij de mensen thuis. Het initiatief werd door de organisatoren bijzonder gewaardeerd, vandaar de eerste prijs.…

Het college Utrechtse Heuvelrug heeft besloten om te onderzoeken of een uitbreiding van natuurbegraven in Doorn en Leersum haalbaar is.

De beschikbare capaciteit aan natuurgraven in Doorn is beperkt. Gezien de belangstelling zijn er over drie tot vijf jaar geen natuurgraven meer beschikbaar. De meest geschikte locatie voor uitbreiding is het bos grenzend aan de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn. Hier is wel een bestemmingsplanwijziging voor nodig.

Als alternatief hebben enkele bewoners uit Leersum de mogelijkheid aangedragen voor het inrichten van een gedeelte voor natuurbegraven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Leersum. De haalbaarheid van dit initiatief wordt samen met de initiatiefnemers onderzocht.…

Aanstaande zondag is er volop aandacht voor het Leersumse bloemencorso in de Edison Show. Het 90FM-programma heeft comitévoorzitter Hans Charvat in de uitzending. Ook koningin Angelique van den Bos is te gast.

Het bloemencorso startte in 1953 in deze vorm. Het kwam voort uit de viering van Koninginnedag, de verjaardag van de toenmalige vorstin Wilhelmina werd op 31 augustus gevierd. In de loop der jaren groeide het corso uit tot een gerenommeerd evenement, met landelijke bekendheid. Dit jaar is er geen bloemencorso, het coronavirus maakt het evenement onmogelijk.

De Edison Show is iedere zondag van 17.00 tot 19.00 uur te beluisteren op 90FM.…

Zaterdagmiddag raakte een auto  in het water naast de A12. De bestuurder verloor ter hoogte van Bunnik de controle over zijn Ford Fiesta en belandde via hek en berm in de naastgelegen sloot. Behalve schrik en een nat pak, mankeerde de chauffeur niets. De auto wel natuurlijk.

*

De bodem is nog steeds droog, want zoveel heeft het niet geregend, maar de MTB-routes in onze bosgebieden zijn weer toegankelijk voor mountainbikers.

*

Er is discussie over de aangekondigde bomenkap aan de Broekhuizerlaan. Omwonenden zeggen dat de bomen helemaal niet ziek zijn, de kap is onzin. Maandag geeft wethouder Chantal Broekhuis uitleg in 90 in de Regio. Om kwart over zes op 90FM.…

De laanbomen aan de Broekhuizerlaan in Leersum worden vervangen. De planning is dat het werk vanaf komend najaar plaatsvindt.

De huidige laanbomen, tussen de rotonde bij Leersum en het hek van Broekhuizen, worden vervangen door nieuwe, gezonde bomen. Daarbij komt ook de derde bomenrij, inmiddels grotendeels verdwenen, weer terug. De klus wordt gefinancierd door de particuliere eigenaren van de laan, aangevuld met subsidie uit het Fonds Erfgoedparels van Provincie Utrecht en het StreekFonds Utrechtse Heuvelrug.

De Broekhuizerlaan in Leersum is de statige entree van kasteel Broekhuizen en is – als onderdeel van de historische parkaanleg rond Broekhuizen – een rijksmonument.…

Het college van Utrechtse Heuvelrug is positief over een initiatief voor de realisatie van 12 flexwoon-units in het winkelpand met als adres Rijksstraatweg 69 in Leersum.

Het initiatief voorziet in zelfstandige wooneenheden binnen het sociale segment. Denk aan  kwetsbare inwoners die voldoende zelfredzaam zijn, maar op sommige gebieden wel ondersteuning nodig hebben. Vervolgens gaan ze weer zelfstandig wonen, is de intentie.

Wethouder Rob Jorg: ‘Gezien de vraag naar betaalbare woningen voor bijzondere groepen en de doelstellingen van dit project, mag dit initiatief een kans krijgen in onze gemeente. Het concept flexwonen is een belangrijke aanvulling op het beperkte aanbod van betaalbare huurwoningen in onze gemeente, specifiek voor kwetsbare inwoners.’…

De pachtvergunning van De Binder in Leersum loopt af. De gemeente is in gesprek met de huidige beheerders over verlenging. ‘Met een positieve intentie’, zegt wethouder Gerrit Boonzaaijer. ‘We zijn bijzonder tevreden over hoe het gaat. Bestendigen van de afspraak is ons doel’.

*

Basisschool De Ontdekkingsreis in Driebergen groeit. De school heeft de gemeente om extra ruimte gevraagd, het college reageerde positief. Maar extra geld voor inrichting zit er niet in.

*

De gesprekken over de toekomst van het multifunctioneel centrum in Maarn vorderen. Wethouder Chantal Broekhuis is positief en verwacht binnenkort ontwikkelingen te kunnen melden.…

Deze week zou de Ondernemer van het Jaar van Utrechtse Heuvelrug bekend worden gemaakt. Vanwege de pandemische situatie gaat dat niet door. Mede-organisator Gizella Komondy: ‘De avond is verschoven naar volgend jaar. Dinsdag 23 maart, met dezelfde kandidaten’.

Het netwerkevent staat nu gepland voor dinsdag 23 maart 2021. Onder leiding van gastvrouw Mariska van Kolck zullen mooie en vooral inspirerende verhalen van ondernemerschap passeren.

De avond zal worden gehouden in Parc Broekhuizen in Leersum.…

In de Telegraaf een verhaal over een beginnend mountainbiker die de pracht van de Heuvelrug beschrijft. Het Leersumse Veld, kasteel Amerongen, Overberg: het komt allemaal langs. Must read!

Infosite Puuhr schrijft over hoe in het park bij de Binder in Leersum weggesmeten afval werd aangetroffen. Onder een bankje bij de vijver lagen ballonnen en zelfs een gasfles. ‘Opgeruimd staat netjes’ is kennelijk niet meer van deze tijd.

AH Binnenhof in Driebergen is vanaf zondag tijdelijk gesloten. De supermarkt ondergaat een metamorfose naar het nieuwste winkelconcept. Met de nadruk op vers, lekker en gezond eten. Op maandag 6 juli gaan de deuren weer open.

Bronnen: Telegraaf; Puuhr…

Bij een brand in een vrijstaande woning aan de Hoogstraat in Leersum raakte zaterdagochtend een persoon gewond, weet De Kaap. De bewoner was op het moment van de brand alleen in de woning. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

*

Het gaat erg goed bij FC Utrecht met de verkoop van seizoenskaarten. Op dag 13 van de voorverkoop passeerde de club de grens van 4.000 kaarten. Vorig jaar deed de club er 35 dagen om dit aantal te realiseren, meldt RTV Utrecht.

*

De Havenweg in Wijk bij Duurstede is op 15, 16 en 17 juni afgesloten in verband met de  aanleg van een verkeersdrempel met voetgangersoversteekplaats. De afsluiting geldt voor alle verkeer.

Bronnen: De Kaap; RTV Utrecht…


Current track

Title

Artist

Background