Leersum

De herhaling van de Bloemencorso-uitzending van afgelopen weekend is de hele week te zien op het televisiekanaal van Regio90.

In een ruim twee uur durend verslag zijn verschillende interviews te zien, evenals enkele bezoeken aan de vele bouwplaatsen en natuurlijk de Bloemencorso optocht van afgelopen zaterdag. In de laatste ronde, van bijna een uur, worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Herhaling

De (nagenoeg) doorlopende herhaling van het Bloemencorso is tot en met zondag 25 augustus te zien, in blokken van twee uur en twintig minuten.

Starttijden rond 10:40 uur, 13:40 uur, 16:40 uur en 19:40 uur. De 1e en 2e ronde van de Bloemencorso-optocht beginnen daarmee op de hele uren.

Het televisiekanaal is te vinden bij KPN op 1474, bij Ziggo op 41 en bij Caiway (glasvezel Doorn) op kanaal 12.…

Tussen eind augustus en half september gaat de provincie Utrecht aan de slag met het vernieuwen van de wegverlichting op diverse plaatsen langs de N225 tussen Leersum en Driebergen en langs de N226 tussen Leersum en Woudenberg.
De vernieuwing betreft de verlichting die zowel technisch als economisch toe is aan vervanging. Ook een deel van de lichtmasten wordt vervangen door nieuwe exemplaren van aluminium.
De werkzaamheden vinden plaats tussen 26 augustus en 12 september, op doordeweekse dagen tussen 09:00 uur en 15:00 uur. De werkzaamheden geven weinig hinder voor het verkeer en de omgeving.…

In het weekend van 30 augustus voert aannemer De Rooij/Van Wijk in opdracht van de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit aan de Rijksstraatweg (N225) tussen Leersum en Amerongen.
Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de Rijksstraatweg worden afgesloten tussen de komingangen van Leersum en Amerongen.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van twee asfaltlagen over een lengte van 700 meter en het aanbrengen van nieuw asfalt en nieuwe belijning. Waar nodig worden ook reparaties in de onderlaag uitgevoerd.
De wegafsluiting gaat in op vrijdagavond 30 augustus om 21:00 uur en duurt tot maandagochtend 2 september, 05:30 uur.…

Donderdagochtend even voor 7 uur moest de brandweer uitrukken wegens stormschade in Leersum. Op 5 meter hoogte was er een tak afgebroken op de Heulweg/Haarweg. De brandweer Maarn-Maarsbergen en brandweer Doorn hebben de tak verwijderd.…

Vrijdagmiddag rond 13:37 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Maarsbergseweg in Leersum, de N226.
Het betrof een aanrijding tussen 2 personenauto’s en een vrachtauto. Bij het ongeval zijn 2 personen gewond geraakt.…

Er dreigt een tekort aan Dahlia’s voor de bouwers van het Leersumse Bloemencorso. Een probleem in de knopvorming van de bloemen zorgt landelijk voor krapte in het aanbod. Dat meldt de bloemenverdeler Dick Verhagen in een mailing aan de bouwgroepen.

Ook andere Bloemencorso’s, zoals die in Zundert, staan voor een uitdaging. De bouwgroepen moeten extra creativiteit aanwenden om tot oplossingen te komen. Wel wordt het tekort aan Dahlia’s besproken met het corsobestuur, zodat de jury er rekening mee kan houden in hun beoordeling.

Het jaarlijkse Bloemencorso vindt plaats op zaterdag 17 augustus in Leersum. Regio90 doet live verslag op het televisiekanaal van de omroep. De uitzending is van 13:00 tot 16:00 te zien op kanaal 41 bij Ziggo en kanaal 1474 bij KPN.…

Op woensdag 24 juli vond er bij de Rabobank aan de Hoflaan 4-A in Leersum een poging tot plofkraak plaats.
De recherche onderzoekt deze zaak en kan daarbij uw hulp goed gebruiken.

Na de plofkraak omstreeks 7:30 uur werden er door een oplettende getuige kledingstukken aangetroffen langs het fietspad aan de Rijksstraatweg in de richting van Doorn ter hoogte van de begraafplaats.
Toen de politie daar onderzoek instelde bleek de kleding daar niet meer te liggen.
Heeft u iets verdachts gezien of gehoord met betrekking tot deze kleding dan komt de recherche graag met u te spreken via 0900-8844.

Heeft u andere relevante informatie met betrekking tot deze plofkraak en heeft u nog niet met de politie gesproken, neemt u dan alstublieft alsnog contact op.…

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 2 personen onwel geworden door een barbecue. Rond 00:32 uur werd de brandweer van Leersum opgeroepen. Plaats van handeling was het Landgoed Ginkelduin aan de Scherpenzeelseweg in Leersum.
De brandweer voerde een CO-meting uit.…

Het BloemenCorso in Leersum wordt dit jaar voor het eerst live uitgezonden op televisie bij Regio90. Voor deze uitzending werkt de streekomroep samen met de collega’s van RTV Baarn. Het BloemenCorso vindt plaats op zaterdag 17 augustus.

Streekomroep Regio90 bouwt aan een televisiezender en is daarmee te zien is in pakweg 73 duizend huishoudens in de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en de Kromme Rijnstreek. Daarom kan de live-uitzending van het jaarlijkse BloemenCorso in Leersum natuurlijk niet achterwege blijven.

De drie uur durende uitzending wordt gepresenteerd door Jeanine Roos, die hiermee haar debuut maakt als presentatrice op televisie. Vanaf 13:00 is een voorbeschouwing te zien, met sfeerverslag en beelden van de bouwploegen. Om 14:00 begint de optocht en tussen 15:00 en 16:00 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.…

De politie zoekt getuigen van de plofkraak op een betaalautomaat aan de Hoflaan in Leersum. Deze vond plaats in de nacht van dinsdag 23 juli op woensdag 24 juli. Twee daders werden gezien, die er met een scooter vandoor gingen.

Rond 03.35 uur vond de plofkraak plaats. Door de ontploffing raakte de pinautomaat en het pand beschadigd. Overigens raakte niemand gewond door de criminele actie: De daders gingen er zonder buit vandoor. De politie zette de politiehelikopter in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Er is tot nu toe een beperkt signalement bekend: het gaat om twee daders die er samen op een scooter vandoor gingen. Zij waren geheel in het donker gekleed en staken na de plofkraak de Rijksstraatweg over in de richting van de Lomboklaan.…


Current track

Title

Artist

Background