Maarsbergen

Op maandag 5 oktober start de provincie met groot onderhoud aan de N226 tussen Maarsbergen en Leersum. Het verkeer kan last ondervinden van het werk aan de weg.

Het gaat om het weggedeelte tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de Donderberg-rotonde in Leersum. Het asfalt heeft onderhoud nodig, voor de veiligheid is het belangrijk dat het wegdek in goede conditie verkeert.

De N226 wordt een aantal momenten volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, namelijk op maandag-, dinsdag- en woensdagavond vanaf 20.00 uur tot de volgende morgen vroeg. De werkzaamheden duren een week, zo verwacht de provincie.…

Zaterdag vierde hij zijn 69-ste verjaardag. Maar dat is zeker niet het signaal om achter de geraniums te kruipen, docent Herman Wiekenkamp staat ook volgend schooljaar voor de klas.

Herman, op school liefkozend ‘Wiek’ genoemd, is sinds 1991 leraar installatietechniek op de school die inmiddels Vakcollege Maarsbergen heet. Wiek was drie decennia het kloppend hart van het college. Wiekenkamp gaat komend schooljaar naar een andere school, dus blijft in zijn 70e levensjaar nog gewoon actief in het onderwijs.

De vakdocent siert de cover van het bestuursverslag van regionale scholengroep NUOVO. Een uiting van respect en waardering voor dertig jaar praktische onderwijservaring in de techniek.…

Golfclub Anderstein uit Maarsbergen plaatste maar liefst 168 zonnepanelen op de machineloods. De panelen garanderen een flinke CO2-besparing.

In de eerste maand werd er al zo’n 6.500 kilo aan koolzuurgasuitstoot bespaard, zo zegt de golfclub. Dat is vergelijkbaar met de aanplant van 200 boompjes. Daarbij komt nog dat de apparatuur en golfkarren met zelf opgewekte stroom worden opgeladen. Dat geldt ook voor de pomp die het water voor de beregening oppompt.

Anderstein is een uitdagende 27-holesbaan op het prachtige gelijknamige landgoed. De baan ligt in een afwisselend landschap, op de grens van Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Adres: Woudenbergseweg 13a in Maarsbergen.…

Na een gedwongen ‘coronapauze’ is het zomerpodium in Maarsbergen toch van start gegaan. Het betreft kleinschalige en coronaveilige optredens.

Er zijn deze zomer zes middagvoorstellingen, variërend van een harmoniekwartet tot Nederlandstalige liedjes en de vertelling van het Bijbelverhaal Hadassa. De plaatselijke Dorpskerk en Landgoed Anderstein zijn decor voor de events.

Op 23 juli brengt Marjo Dames de indringende voorstelling Anna’s Oorlog. Het verhaal verbindt heden en verleden en is gebaseerd op de gelijknamige jeugdroman van Beatrijs Nolet. Het gaat over de rol die verschillende mensen speelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en over de zwijgzaamheid nadien.…

La Place gaat een kwart van de vestigingen sluiten, zo werd vandaag bekend. In de loop van de middag werd duidelijk welke vestigingen het betreft.

De locatie bij Maarsbergen blijft open, zo melden bronnen. Daarentegen gaan de locaties bij Veenendaal en Nieuwegein wel dicht. Een woordvoerder van moederbedrijf Jumbo verklaarde dat in de loop van maandagmiddag.…

Het dak van Vakcollege Maarsbergen is vol gelegd met zonnepanelen. Er liggen 432 panelen, tezamen goed voor de helft van het energieverbruik van de vmbo-school.

Wethouder Jorg bezocht Vakcollege Maarsbergen om het zonnepanelenproject officieel in gebruik te nemen. Daarmee zet de onderwijsinstelling een grote stap op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is mede-initiatiefnemer van het duurzaamheidsproject en droeg ook financieel bij. Het platte dak van het schoolgebouw is bij uitstek geschikt voor de plaatsing van de zonnepanelen.

Het Vakcollege ligt in de bossen van het buurtschap Valkenheide. Aan het begin van de vorige eeuw was hier een opvoedingsgesticht van de Hervormde kerk gevestigd.…

Wethouder Rob Jorg (Utrechtse Heuvelrug) was dinsdag bij Vakcollege Maarsbergen voor een grote stap: de oplevering van 442 zonnepanelen.
*
De parkeerplaatsen op de Markt in Wijk bij Duurstede ‘verhuizen’. Na veel discussie en evenveel meningen is de kogel nu door de kerk: de 19 parkeerplekken komen op het Walplantsoen. De werkzaamheden zijn al gestart.
*
De Zonnebloem Cothen/Langbroek/Werkhoven verraste haar gasten deze week met een pondje verse kersen. Deze week zou het kersenfeest bij de familie Vernooij zijn, dat ging natuurlijk niet door. Vrijwilligers brachten de kersen bij de mensen thuis.…

Maandag vergaderde de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug over het masterplan voorzieningen in Maarn. Het plan is nu gereed voor oordeelsvorming.

Onder voorzitterschap van Wim Hak kregen de raadsleden in het online-overleg informatie over de plannen voor Maarn en Maarsbergen. De voorbereidingsgroep gaf een heldere toelichting, ook was er inbreng namens de omwonenden. Tijdens dit beeldvormend overleg zegde wethouder Chantal Broekhuis opnieuw toe tussentijds te zullen rapporteren.

Verder beloofde de verantwoordelijk wethouder dat eventuele plannen bij de Planetenbaan in elke fase van de planontwikkeling ter toetsing zullen worden voorgelegd aan de provincie.…

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het plan de spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen vastgesteld en ter inzage vrijgegeven. De stukken zijn tot en met 30 juli te bekijken.

Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk reageren op het plan. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug zal zich ook buigen over het ontwerpplan, inclusief de eventuele gevolgen voor geluidshinder.

Op 1 juli is er een hoorzitting voor omwonenden. Hier kunnen ook de ingediende reacties (zienswijzen) toegelicht worden. Vanwege corona betreft het een digitale bijeenkomst.…

Deze maandag spreekt de raad van Utrechtse Heuvelrug over de plannen voor Maarn en Maarsbergen. De dorpsvoorzieningen staan daarbij centraal.

‘Maarn en Maarsbergen zijn vitale dorpen en willen dat graag blijven. Daar horen goede voorzieningen bij. Hoe mooi zou het zijn om een ontmoetingsplek te hebben waar onderwijs, kinderopvang, sport, verenigingsleven en bibliotheek bij elkaar komen en dat er gelijk ook ruimte ontstaat voor woningen.

Dat was de tekst van de uitnodiging voor een bijeenkomst in maart jongstleden. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Toch blijft het streven om na de zomer te starten met het opstellen van een masterplan.

Daarom heeft de voorbereidingsgroep besloten de gemeenteraad te vragen het procesplan met de kaders vast te stellen. Dit gebeurt dus deze maandag.…


Current track

Title

Artist

Background