Maarsbergen

Vanaf vrijdag 3 april is de Parallelweg in Maarsbergen, ter hoogte van Altena, afgesloten tot en met woensdag 8 april. Dit is vanwege het plaatsen van bermtegels. Aanwonenden kunnen wel hun woning bereiken, net als de hulpdiensten.
Het verkeer wordt omgeleid.…

Maandagmiddag rond 15:05 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. Toen de brandweerlieden arriveerden bleek er geen sprake van brand te zijn. Oorzaak van de melding bleek een ingedrukte handmelder.…

Zaterdag 28 maart gaat de inzameling van oud papier binnen de bebouwde kom in Driebergen (Zuid) en Maarn en Maarsbergen niet door.
Het oud papier wordt nu ingezameld op:
Maandag 30 maart: in Driebergen (Zuid)
Dinsdag 31 maart: in Maarn en Maarsbergen…

Een 12-jarige jongen uit Maarssen is op maandag 9 maart beroofd van apparatuur. Hij werd bedreigd met een mes. De politie wil graag spreken met getuigen.
Op maandagmiddag iets na 15.00 uur fietst de jongen met een vriend over de Woudenbergseweg in Maarsbergen. Ter hoogte van het spoor worden ze klemgereden door een drietal jongens. Ze staan voor de dichte spoorbomen stil. Om de groep heen staan ook meerdere weggebruikers te wachten voor het spoor. De daders bedreigen hun slachtoffers met een steekwapen en eisen apparatuur. Daarna gaan de drie ervandoor. Het gaat om één jongen met een blanke huidskleur, één met een Aziatisch uiterlijk en één met een donkere huidskleur. Ze zijn alle drie rond de 13 jaar oud.…

Het ontwerp voor de inpassing van de spoorwegtunnel van de N226 heeft vertraging opgelopen.

In het geluidonderzoek is er met de verkeerd gehanteerde maximumsnelheden als uitgangspunt gerekend. Het gaat om snelheden op de toekomstige provinciale weg onder het spoor, de Tuindorpweg en de Haarweg.

Deze verkeerde uitgangspunten zijn ook in een aantal andere onderzoeken gebruikt, zoals het onderzoek luchtkwaliteit en trillingen. Deze onderzoeken moeten dus ook aangepast worden op basis van de juiste snelheid.

Hierdoor ontstaat een vertraging van ca. 7 weken, waardoor de vaststelling van het ontwerpinpassingsplan (PIP) op 9 juni plaats zal vinden in plaats van medio april. Deze vertraging heeft vooralsnog geen invloed op het moment van vaststelling van het PIP in december en op de start van de werkzaamheden buiten.…

Zaterdagavond rond 20:14 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Pluryn/Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. De brandweer laat weten dat het ging om een ongewenste melding die onderweg naar de kazerne al afgemeld werd. Op 12 november afgelopen jaar bleek een melding bij Intermetzo veroorzaakt door deodorant. Op 3 november 2019 moest de brandweer ook al uitrukken naar Intermetzo, oorzaak was toen een ingedrukte handmelder.…

Wethouder Chantal Broekhuis van Utrechtse Heuvelrug was vanochtend bij de kickoff van Techniekonderwijspact 2020. Het Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode Onderwijs werken samen met MBO Amersfoort en het bedrijfsleven aan leer-en werkplekken voor kinderen in de techniek.…

5 techniekscholen, o.a. in Maarsbergen en Doorn, zetten de komende jaren samen met het bedrijfsleven en regionale MBO techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft haar goedkeuring gegeven aan de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.
De deelnemende scholen zijn; het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs in Doorn. In de regio Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Maarsbergen en Doorn komt hiervoor de komende 4 jaar ruim 10 miljoen euro beschikbaar.
De start vindt plaats op woensdag 22 januari. Meer informatie is te vinden op: www.techneteemland.nl…

Voor een poging tot beroving in Maarn is een 17-jarige verdachte opgepakt. Op woensdag 20 november besteedde het programma Bureau Hengeveld bij RTV Utrecht aandacht aan de poging tot straatroof. Die vond op donderdag 31 oktober plaats in de buurt van het station in Maarn.

De 17-jarige jongen uit Maarsbergen kon worden opgepakt naar aanleiding van de uitzending. Het slachtoffer, een jongen van 16, wilde ’s avonds laat wegfietsen toen hij opeens werd tegengehouden door de straatrover. Hij moest zijn draadloze oordopjes afgeven, maar weigerde. Toen het slachtoffer weg wilde fietsen, rende de dader achter ‘m aan en gaf enkele trappen tegen de fiets van het slachtoffer.…

Vijf techniekscholen, onder andere in Maarsbergen en Doorn, zetten de komende jaren samen met het regionale MBO en bedrijfsleven techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft haar goedkeuring gegeven aan de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. De deelnemende scholen zijn het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs in Doorn. Daardoor komt in de regio Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Maarsbergen en Doorn hiervoor de komende vier jaar ruim 10 miljoen euro beschikbaar.

De feestelijke start vindt plaats op woensdag 22 januari. Meer informatie op www.techneteemland.nl


Current track

Title

Artist

Background