Maarsbergen

Het dak van Vakcollege Maarsbergen is vol gelegd met zonnepanelen. Er liggen 432 panelen, tezamen goed voor de helft van het energieverbruik van de vmbo-school.

Wethouder Jorg bezocht Vakcollege Maarsbergen om het zonnepanelenproject officieel in gebruik te nemen. Daarmee zet de onderwijsinstelling een grote stap op het gebied van duurzaamheid. De gemeente Utrechtse Heuvelrug is mede-initiatiefnemer van het duurzaamheidsproject en droeg ook financieel bij. Het platte dak van het schoolgebouw is bij uitstek geschikt voor de plaatsing van de zonnepanelen.

Het Vakcollege ligt in de bossen van het buurtschap Valkenheide. Aan het begin van de vorige eeuw was hier een opvoedingsgesticht van de Hervormde kerk gevestigd.…

Wethouder Rob Jorg (Utrechtse Heuvelrug) was dinsdag bij Vakcollege Maarsbergen voor een grote stap: de oplevering van 442 zonnepanelen.
*
De parkeerplaatsen op de Markt in Wijk bij Duurstede ‘verhuizen’. Na veel discussie en evenveel meningen is de kogel nu door de kerk: de 19 parkeerplekken komen op het Walplantsoen. De werkzaamheden zijn al gestart.
*
De Zonnebloem Cothen/Langbroek/Werkhoven verraste haar gasten deze week met een pondje verse kersen. Deze week zou het kersenfeest bij de familie Vernooij zijn, dat ging natuurlijk niet door. Vrijwilligers brachten de kersen bij de mensen thuis.…

Maandag vergaderde de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug over het masterplan voorzieningen in Maarn. Het plan is nu gereed voor oordeelsvorming.

Onder voorzitterschap van Wim Hak kregen de raadsleden in het online-overleg informatie over de plannen voor Maarn en Maarsbergen. De voorbereidingsgroep gaf een heldere toelichting, ook was er inbreng namens de omwonenden. Tijdens dit beeldvormend overleg zegde wethouder Chantal Broekhuis opnieuw toe tussentijds te zullen rapporteren.

Verder beloofde de verantwoordelijk wethouder dat eventuele plannen bij de Planetenbaan in elke fase van de planontwikkeling ter toetsing zullen worden voorgelegd aan de provincie.…

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het plan de spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen vastgesteld en ter inzage vrijgegeven. De stukken zijn tot en met 30 juli te bekijken.

Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk reageren op het plan. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug zal zich ook buigen over het ontwerpplan, inclusief de eventuele gevolgen voor geluidshinder.

Op 1 juli is er een hoorzitting voor omwonenden. Hier kunnen ook de ingediende reacties (zienswijzen) toegelicht worden. Vanwege corona betreft het een digitale bijeenkomst.…

Deze maandag spreekt de raad van Utrechtse Heuvelrug over de plannen voor Maarn en Maarsbergen. De dorpsvoorzieningen staan daarbij centraal.

‘Maarn en Maarsbergen zijn vitale dorpen en willen dat graag blijven. Daar horen goede voorzieningen bij. Hoe mooi zou het zijn om een ontmoetingsplek te hebben waar onderwijs, kinderopvang, sport, verenigingsleven en bibliotheek bij elkaar komen en dat er gelijk ook ruimte ontstaat voor woningen.

Dat was de tekst van de uitnodiging voor een bijeenkomst in maart jongstleden. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Toch blijft het streven om na de zomer te starten met het opstellen van een masterplan.

Daarom heeft de voorbereidingsgroep besloten de gemeenteraad te vragen het procesplan met de kaders vast te stellen. Dit gebeurt dus deze maandag.…

Het magazine Horses meldt dat de eventing ruiters aanstaand weekend trainen op landgoed Maarsbergen. De versoepelde coronamaatregelen maken het trainingsweekend weer mogelijk.

De driedaagse training is een initiatief van de organisatie achter de Maarsbergen Horse Trials, die vorig jaar op het landgoed gastheer was van het EK voor Junioren en Young Riders. Het enorme team vrijwilligers maakt een unieke training mogelijk.

Op voordracht van de verschillende bondscoaches zijn op internationaal niveau presterende ponyruiters, junioren, Young Riders en senioren uitgenodigd voor het weekend. De combinaties rijden op hun eigen niveau donderdag 18 juni een dressuurproef, vrijdag 19 juni een springparcours en zaterdag 20 juni een cross.…

Maandagmorgen was het al vroeg raak op de A12. Nog voor zeven uur meldde de ANWB een aanrijding bij Maarsbergen. Een bestelbus raakte onbedoeld op de naastgelegen rijstrook en raakte daarbij de auto naast hem. Waarschijnlijk was er sprake van een technisch euvel.

*

Hoe gaat het met de babypanda in Ouwehands Dierenpark? Je kunt het lezen in AD editie Veenendaal. Moeder Wu Wen zorgt prima voor haar jong. Helaas kunnen bezoekers moeder en kind nog niet zien, daar is het nog te vroeg voor. Bron: AD editie Veenendaal.

*

De crowdfunding voor ‘het laantje’ ofwel het plein van kasteel Amerongen startte maandag. Er is nog behoorlijk wat geld nodig, ondanks de bijdragen van fondsen en overheden.…

Een ernstige aanrijding op de A12 ter hoogte van Maarsbergen kostte vrijdagmorgen het leven aan een bestuurder. Het ongeluk vond plaats rond zonsopgang.

Een bestuurder koos de verkeerde rijrichting en botste daar frontaal op een tegemoetkomende auto. Eén inzittende van die auto is overleden, een andere inzittende is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De spookrijder raakte ook gewond, hij werd  door de politie aangehouden.

De A12 richting Arnhem was geruime tijd afgesloten. De politie deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht.…

Raadslid Karin Oyevaar heeft voor de avond van de raad van deze donderdag vragen gesteld over de situatie in Maarn. D66 constateert dat de toegezegde kwartaalrapportage over de voortgang van het MFA-project ontbreekt.

Het gaat om de plannen om te komen tot een multifunctionele accommodatie, waarin plaats is voor educatie, sport, cultuur, ontspanning en ontmoeting. In september zegde het college toe elke drie maanden een update te geven, maar dat is niet gebeurd. D66 kan begrijpen dat de coronacrisis voor vertraging zorgt, maar het is nu toch wel tijd voor nieuwe informatie.

De partij vraagt ook of het capaciteitsonderzoek naar sportaccommodaties van invloed kan zijn op het MFA-traject in Maarn.

 …

Op de HofterHeideweg/Wijkerweg in Maarsbergen heeft de politie gedumpt afval aangetroffen. Het gaat om een kunststof plafond en een laminaatvloer. De politie is op zoek naar getuigen om de dader te kunnen achterhalen.…


Current track

Title

Artist

Background