Wijk bij Duurstede

Onder de speeltoestellen op de Merovingersstraat in Wijk bij Duurstede is gras gelegd. Dit gras heeft tijd nodig om te wortelen. Daarom mag er de komende 2 weken niet op gelopen of gespeeld worden. Het speelveld is afgezet met lint.
Na twee weken is het een sterke grasmat, waar naar hartenlust op gespeeld kan worden.…

Donderdag 2 april zal Henzen Wegenbouw BV tussen 09:00 en 16:00 uur het asfalt van de Zandweg in Wijk bij Duurstede ter hoogte van de bushalte Nieuweweg gaan herstellen. Tegelijk herstraten zij de aansluitende bestrating van de bushalte.
Hiervoor sluiten zij de Zandweg (vanaf de kruising met de Nieuweweg richting Cothen) over een lengte van ongeveer 60 meter af (net voor tot net na de bushalte). Dit zorgt voor geringe verkeershinder. Verkeersregelaars regelen het verkeer.
De bushalte is deze dag dus niet bereikbaar.
Om de verkeersveiligheid te waarborgen wordt de schade met spoed hersteld.…

Op dit moment lopen er in de regio veel ontwikkelingen over de indeling van de omgeving. Zo zijn diverse organisaties bezig met het versterken van de Dijk. Hierbij wordt ook gekeken naar natuurontwikkeling in de Lunenburgerwaard, het gebied rond steenfabriek de Lunenburg. ´In de eerste plannen staat dat er rond de Gravenbol bijna alleen maar natuur komt, waar geen recreatie bij mogelijk is. Dat kan wat ons betreft niet´, aldus Frans van der Tol en Jeroen Brouwer namens de SP. De partij heeft al een reactie bij de provincie liggen.

De ideeën over de Lunenburgerwaard worden nu uitgewerkt. De provincie gaat hierover. ´De provincie heeft met het Utrechts Landschap in 2017 al een eerste tekening gemaakt. Nu is men bezig met de uitvoering van dat idee.…

De afgelopen dagen hebben inwoners hulpmiddelen bij de brandweer in Wijk bij Duurstede kunnen brengen. Dat inzamelpunt is gesloten. Men kan nu beschermingsmiddelen zoals bijvoorbeeld mondkapjes, handschoenen of beschermende kleding in de brievenbus van de bibliotheek aan de buitenkant van het Huis van de Gemeente doen. Het Rode Kruis leegt deze brievenbus elke dag.
Het inzamelpunt in Langbroek blijft open (huisartsenpraktijk, Brink 11).…

Deze week worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan het voeg- en metselwerk van de Veldpoortbrug in Wijk bij Duurstede. Deze werkzaamheden duren ongeveer een week. Men verwacht (bijna) geen verkeershinder te veroorzaken.…

Vanaf 1 april gaat de aannemer de grasbetontegels langs de Langbroekerdijk B in Wijk bij Duurstede herstellen.
De aannemer zet telkens een gedeelte van de weg af. Auto’s kunnen er met gepaste snelheid langsrijden.
De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Dit hangt af van het weer en de ontwikkeling met betrekking tot het coronavirus.…

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat alle gemeenten in regio’s werken aan een Regionale Energiestrategie (RES). Wijk bij Duurstede is betrokken bij de Regio U16. Op dit moment is de Ontwerp RES klaar. Het college van B&W en de gemeenteraad buigen zich de komende tijd over deze Ontwerp RES, om te kijken of het de instemming van Wijk bij Duurstede krijgt.

Wethouder Hans Marchal vertelt: “Wijk bij Duurstede streeft ernaar om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat heeft de gemeenteraad eind 2015 besloten. Energieneutraal betekent voor ons dat er op Wijkse grond evenveel energie wordt opgewekt als dat er gebruikt wordt.”…

Er is een inwoner van de gemeente Wijk bij Duurstede overleden als gevolg van een besmetting met het coronavirus. In een eerste reactie van burgemeester Iris Meerts:

“Gisteravond ontving ik het verdrietige bericht dat één van onze inwoners is overleden als gevolg van het coronavirus. Dit raakt mij diep. Mijn gedachten gaan uit naar de naaste familie en vrienden, die dit verlies moeten verwerken. Ik wens hen heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Dit verschrikkelijke nieuws is ook meteen een waarschuwing aan ons allen. Alleen samen kunnen we het virus een halt toeroepen. Daarom blijft het belangrijk dat we ons houden aan de voorschriften van het RIVM:

was uw handen vaak en goed
houd 1.5 meter afstand
hoest en nies in uw elleboog
blijf zoveel mogelijk thuis – zeker als u ziek bent.…

De gemeente Wijk bij Duurstede en Stichting Wijksport waarschuwen niet meer. Hun geduld is op. Sinds dit weekend controleren de Boa’s en andere handhavers extra op sportpark Mariënhoeve. Wie daar in groepen rondhangt of sport kan een fikse boete krijgen van € 120 tot € 400.…

Volgens de laatstgepubliceerde cijfers van het RIVM heeft het coronavirus inmiddels 11 inwoners van Wijk bij Duurstede getroffen. In Utrechtse Heuvelrug zijn er momenteel 32 coronapatiënten te betreuren.…


Current track

Title

Artist

Background