Wijk bij Duurstede

Arcadis en Sweco zijn samen met Waterschap Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden van start gegaan met de verkenning van het traject Wijk bij Duurstede-Amerongen. Het traject is onderdeel van het programma Sterke Lekdijk van het waterschap en bestaat uit zeven dijkversterkingen van de 55 kilometer lange noordelijke Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Versterking van de dijk […]

Het snoeihout is niet opgehaald in Wijk bij Duurstede. Volgens de gemeente komt dat door een planningsfout. Door SUEZ wordt de route vandaag alsnog gereden. Burgers kunnen hun bundels snoeihout aan de weg laten liggen.

Bij een bedrijf aan de Hoge Maat in Wijk bij Duurstede is gisteren brand uitgebroken. Dat gebeurde in een afvalberg van ijzer en metalen. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De fractie WijkNU heeft schriftelijke vragen gesteld over het aardgasvrij maken van de woonwijken in Wijk bij Duurstede. Aanleiding is de mededeling van het kabinet om in versneld tempo over te gaan tot het dicht draaien van de gaskraan in Groningen. Dit heeft namelijk ook gevolgen voor de rest van Nederland.

Vrijdag opende demissionair wethouder Marchal een slim laadplein aan het Walplantsoen in Wijk bij Duurstede. Dit is het eerste slimme laadplein in de regio Zuidoost Utrecht. Het systeem herkent de behoefte van de auto en stemt hier vervolgens het laadvermogen automatisch op af. Zes bestuurders kunnen hun elektrische auto’s tegelijk en in korte tijd bij […]

Er is onduidelijkheid over het betaald parkeren op de Gravenbol. Die onduidelijkheid is ontstaan doordat enkele politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s het voornemen hebben geuit om de Gravenbol gratis te maken. Hierdoor menen bezoekers dat dit nu al aan de orde is, waardoor sommigen weigeren het parkeergeld te betalen.

Dinsdagavond rond 20 uur rukte de brandweer van de Utrechtse Heuvelrug uit voor een schoorsteenbrand aan de Oude Pyramide in Wijk bij Duurstede. De brandweer wist het vuur te doven. De ramen op de 1e verdieping werden opengezet om de kamers te ventileren. De schade is nog niet bekend.

In Wijk bij Duurstede is met ingang van dit jaar de inzameldag voor snoeihout gewijzigd. Dit wordt niet meer tegelijkertijd met het GFT-afval op vrijdag opgehaald, maar op de woensdag ervoor. Dus: snoeihout wordt in Wijk nog wel ingezameld in dezelfde week als het GFT-afval, alleen niet meer op vrijdag maar op woensdag. In Cothen […]

Vrijdag worden de nieuwe laadpalen op het Walplantsoen in Wijk bij Duurstede officieel in gebruik genomen. Daardoor zijn de vier parkeerplaatsen bij de laadpalen op het Walplantsoen tot 11.30 uur afgesloten.

In 1989 verscheen het boekje ‘Langbroek in de Tweede Wereldoorlog’. Loek Caspers beschreef daarin de geschiedenis van het verzet. 29 jaar na het verschijnen van de eerste editie is er nu een nieuwe, luxere uitgave. De tekst is herzien, nieuw fotomateriaal is toegvoegd en het boekje is voorzien van een harde kaft. A.s. vrijdag wordt […]


Current track
TITLE
ARTIST