Openbaar Vervoer

Gisteren meldden diverse media het nieuws dat een aantal provincies een rode kaart hebben uitgedeeld aan Keolis. De vervoerder zou creatief zijn omgegaan met de waarheid.

Als het verweer van Keolis niets uithaalt, verliest het bedrijf de concessie in grote delen van Gelderland, Overijssel en Flevoland. Het Nederlandse onderdeel van het Franse bedrijf is het niet eens met de kritiek en wil het cancelen van de gunning aanvechten. Ook de werknemers verenigd in de vakbonden voelen niets voor een eventuele straf.

Keolis Nederland is ook het moederbedrijf van Syntus, de vervoerder die in ons gebied het streekbusvervoer exploiteert. Syntus geeft aan dat de eerder genoemde problemen bij het moederbedrijf geen enkele invloed zullen hebben op de concessie in onze provincie.…

Per 1 juli zijn er in het OV weer meer plaatsen beschikbaar. Reizigers mogen weer alle beschikbare zitplaatsen in bussen en treinen gebruiken.

In de afgelopen periode was het openbaar vervoer beperkt tot noodzakelijke reizen. Met het versoepelen van de coronamaatregelen kunnen de bussen en treinen ook weer gebruikt worden voor shoppen, een dagje uit of vakantie. Ook is het vanaf 1 juli weer mogelijk om je fiets mee ten nemen in de treinen.

De OV-bedrijven vragen wel om drukke tijden te vermijden, reis dus buiten de spits. Houd ook zoveel als mogelijk onderling afstand, vooral ook bij de haltes en bij het in- en uitstappen. En uiteraard blijft een mondkapje verplicht.…

Omdat de huidige provinciale bushokjes aan het einde van hun levensduur zijn, vervangt de provincie ze dit jaar door nieuwe, duurzame exemplaren. Het gaat in totaal om ongeveer 200 nieuwe abri’s.

De huidige abri’s zijn gemiddeld zo’n 20 jaar oud. Veel van de abri’s verkeren in slechte staat en zijn technisch afgeschreven. Daarnaast levert de fabrikant geen materialen meer voor dit type. Bij vervanging van onderdelen, moeten deze op maat gemaakt worden. De abri’s zijn ook niet duurzaam. Stroomlevering voor verlichting van de reclamevitrines en dakverlichting gaat via het lichtnet, de abri’s hebben ook geen energiezuinige ledverlichting.

Uiterlijk 1 januari 2021 moeten alle nieuwe abri’s geplaatst zijn.…

De veerponten bij Wijk bij Duurstede vervoeren vanaf zaterdag 30 mei weer volgens de normale dienstregeling.

Het veer tussen Wijk en Rijswijk vaart op werkdagen en zaterdag van zes uur ’s ochtends tot middernacht, op zondag is de eerste overtocht om 09.00 uur. Het veer Beusichem-Wijk vice versa steekt dagelijks over tussen half zeven ’s ochtends en half elf ’s avonds.…

Vanaf volgende week hervat het openbaar vervoer de normale dienstregeling. Tegelijkertijd geldt een aantal strikte richtlijnen, waaraan reizigers zich dienen te houden.

Mondkapjes zijn vanaf 1 juni verplicht als u met het OV reist. Dat geldt voor bus, trein en tram, maar ook bijvoorbeeld voor veerponten. Als u geen mondkapje draagt, kan een boete van 95 euro volgen. Op stations en perrons is het mondkapje niet verplicht. Reizigers van 12 jaar en zijn vrijgesteld.

Reis alleen als het echt noodzakelijk is. Ga zoveel mogelijk uit elkaar zitten, de vervoerder geeft dit ook op de zitplaatsen aan.

Regionaal busvervoerder Syntus zegt dat elke bus groene en oranje stickers krijgt, om reizigers zo goed mogelijk te verspreiden. De stoelen bij het raam, met groene sticker, zijn vrij om te gebruiken.…

Het zou een bijzondere gebeurtenis moeten worden, maar de coronasituatie verhinderde het feestje. Toch is de afronding van de enorme klus een bijzonder moment.

Station Driebergen-Zeist is volledig vernieuwd. Niet alleen het station, maar ook het gebied eromheen. Van parkeergarage tot groenvoorzieningen, van fietsroutes tot wildpassages. Het station is gereed voor de verwachte reizigersgroei.

De werkzaamheden duurden meer dan drie jaar. Voor het treinverkeer zijn twee nieuwe sporen aangelegd, zodat intercity’s een passeerpunt kregen. Ook het busstation is up to date.…

De NS verbiedt per direct het meenemen van fietsen in de trein. Vouwfietsen mogen nog wel mee.

Het spoorwegbedrijf meldt dat nu de ruimte schaars is, er geen ruimte is voor fietsen. NS wil de ruimte zoveel mogelijk beschikbaar houden voor reizigers.

Per 1 juni, als er meer reizigers verwacht worden, moet elke OV-reiziger een mondkapje dragen. Geen mondkapje betekent niet instappen.…

Zowel het veer van Wijk bij Duurstede naar Rijswijk als de pont naar Beusichem varen weer wat langer. Fietsers en automobilisten kunnen nu tot negen uur ‘s avonds de oversteek maken.

Daartoe is besloten omdat er in de avonduren meer verkeer is. Omdat het langer licht is, maar ook omdat het verkeer na een flinke dip sowieso weer toeneemt. Wie na negen uur wil oversteken, kan via de pont Amerongen – Eck en Wiel overvaren. Deze vaart gewoon tot middernacht.…

De provincie Utrecht onderzoekt het effect van de coronamaatregelen op ons reisgedrag. De onderzoekers willen een goed beeld krijgen van het gebruik van onder meer fiets, auto en openbaar vervoer.

Op dit moment is er volgens de provincie ruim een kwart minder verkeer op de weg en is het gebruik van het openbaar vervoer in de provincie gedaald naar circa 10 procent. De provincie wil nu weten hoe we reizen vóór, tijdens en na de coronamaatregelen. Dit om te kunnen inspelen op de nieuwe situatie.

Per 1 juni hervat het OV de normale dienstregeling, zo besloot het kabinet deze week.…

Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is als gevolg van alle maatregelen rondom het Coronavirus ingrijpend gewijzigd. Vervoerders bieden minder ritten aan en hanteren een aangepaste dienstregeling. Oorzaken zijn de terugval in het aantal reizigers en ziekmeldingen van chauffeurs.
Reizigers worden verzocht om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs beperkt. Er is geen verkoop meer van vervoerbewijzen in de bussen.…


Current track

Title

Artist

Background